Ο τάφος του Ισαάκιου Κομνηνού βρίσκεται στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών

1690

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Ν. Γκότσης, αντιδήμαρχος Φερών, από την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δεν του άφησε κανένα περιώριο αμφισβήτησης για όσα του είπε όσον αφορά την τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος του Ισαάκιου Κομνηνού.

Ακολουθεί ο ιστορικός διάλογος όπως τον κατέγραψε ο κ. Γκότσης:

Χτυπά το τηλέφωνο , άγνωστος αριθμός , παρακαλώ ….. ακούω μια βραχνή και ιδιαίτερη φωνή να μου λέει, ο κ. Γκότσης; Μάλιστα της λέω. Αρβελέρ μου απαντά.

Επί 15 λεπτά ένας διάλογος από μια κορυφαία διανόηση του Ευρωπαϊκού χώρου . Δεκαπέντε λεπτά αγάπης για τον τόπο μας και ιδιαίτερα τον Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, για τον Ισαάκιο και τον τάφο του.

Έχει πειστεί και κατασταλάξει για το σημείο που βρίσκεται και το αιτιολογεί . Άκουσε με μου λέει πες τους Αρχαιολόγους ότι είπε η Αρβελερ να σκάψετε εκεί μην ψάχνεται πουθενά αλλού . Δέος .

Δεκαπέντε λεπτά με μια σπάνια πνευματικότητα που διατηρεί την διαύγεια του πνεύματος και ας κουβαλά 92 χρόνια . Μια πνευματική μορφή που ρούφηξε την γνώση , την δούλεψε και την μετέδωσε σε χιλιάδες φοιτητές της και όχι μόνο , για το άγνωστο σε πολλούς Ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος (Βυζάντιο)