Β. Μαυρίδης: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την αντιπυρική προστασία»

1247
ÓÕÍÔÏÌÇ ÂÑÏ×ÏÐÔÙÓÇ ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ. ÊÕÑÉÁÊÇ 29/7/2018. (Eurokinissi/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Διάνοιξη και καθαρισμός αγροτικών και δασικών δρόμων, αποψίλωση δέντρων, καθαρισμός ξερών χόρτων όπου απαιτείται και έλεγχος λειτουργίας πυροσβεστικών κρουνών, όπως και έλεγχος για ανεξέλεγκτες χωματερές που δημιουργούν ασυνείδητοι πολίτες, περιλαμβάνονται στις ενέργειες των μελών του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτιστικής Προστασίας του δήμου Ορεστιάδας, για την αντιπυρική προστασία. Το Τοπικό Όργανο συνεδρίασε πρόσφατα, με σκοπό την επικαιροποίηση των ενεργειών που αντιστοιχεί στον κάθε φορέα και διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο , Βασίλη Μαυρίδη ότι η εικόνα είναι ικανοποιητική.

¨Θεωρούμε ότι τώρα και μέχρι τον Οκτώβριο, θα είμαστε στην αντιπυρική περίοδο ,λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν “ σημείωσε ο κ. Μαυρίδης, διευκρινίζοντας ότι στην αντιπυρική προστασία, υπάρχει η συλλογική αλλά και η ατομική ευθύνη. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν .Ορεστιάδας, συνέστησε στους πολίτες να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όταν έχουν κλαδεύσει δέντρα ή σκοπεύουν να απορρίψουν στους κάδους παλαιά αντικείμενα τους, ώστε να υπάρχει προγραμματισμός για την άμεση μεταφορά τους, χωρίς να δημιουργούνται όγκοι απορριμμάτων ή ανεξέλεγκτοι χώροι εναπόθεσής τους, με κίνδυνο να μετατραπούν σε εστία πυρκαγιάς.

Επιπλέον , τόνισε ότι φέτος υπήρξε από πλευράς ιδιοκτητών, σε μεγάλο βαθμό καθαρισμός οικοπέδων από ξερή βλάστηση , αλλά και περιορισμός του φαινομένου της καύσης υπολειμμάτων σιτοκαλαμιάς από τους αγρότες της περιοχής.

ert.gr