Συνελήφθη 45χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

920

Συνελήφθη χθες (6-5-2018) το μεσημέρι, σε αγροτική παρέβρια περιοχή του Πέπλου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο δράστη, συνεργό του 45χρονου.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο, όπως προέκυψε, μετέβησαν στην παραπάνω περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν κρυμμένοι πλησίον της όχθης του ποταμού Έβρου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο συνοδηγό, ενώ ο οδηγός του τράπηκε πεζός σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, καθόσον κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

 

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.