Η Σοφία Καρακύκλα του Γ.Σ.Νίκη Αλεξανδρούπολης μιλάει αποκλειστικά στο inevros.gr

3914

1.Από πού κατάγεσαι;

Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Από την άλλη άκρη της Ελλάδος δηλαδή !!!

 

2.Πότε ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ;

Βόλεϊ ξεκίνησα να παίζω στην ηλικία των 10 ετών, δημοτικό πήγαινα ακόμη. Είχα δοκιμάσει και άλλα αθλήματα στο παρελθόν, αλλά το βόλεϊ ήταν αυτό που αγάπησα από την πρώτη κιόλας προπόνηση.

 

3.Πώς επέλεξες αυτό το άθλημα, είχες κάποια παίκτρια σαν πρότυπο στο ξεκίνημα;

Βρέθηκα σε αυτό το άθλημα όλως τυχαίως. Το βόλεϊ είναι ανεπτυγμένο στην Καλαμάτα. Όχι βέβαια όπως στην Αλεξανδρούπολη. Κάποιο πρότυπο στο ξεκίνημά μου δεν είχα. Εντάχθηκα στην γυναικεία ομάδα του Ακρίτα Καλαμάτας αρκετά γρήγορα. Προσπαθούσα να πάρω μαθήματα και εμπειρίες από τις μεγαλύτερες συμπαίκτριές μου.

 

4.Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί μέχρι τώρα, σε ποια από τις μεγάλες ομάδες θα ήθελες να παίξεις στο μέλλον;

Έχω παίξει στον Ακρίτα Καλαμάτας. Για να είμαι ειλικρινής, έχω την αίσθηση πως ήδη αγωνίζομαι σε μία μεγάλη ομάδα, την Νίκη Αλεξανδρούπολης και αυτό φαίνεται και από την πορεία μας. Αυτό που αισθανόμαστε χάρη στη διοίκηση και στη δομή αυτής της ομάδος, στο τεχνικό team και στον κόσμο είναι μοναδικό. Θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.

 

5.Τι κάνεις όταν δεν παίζεις βόλεϊ;

Σπουδάζω στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. Πέραν του πανεπιστημίου και των προπονήσεων, στο ελεύθερό μου χρόνο θα πάω στο γυμναστήριο και θα διασκεδάσω με τις συμπαίκτριες και τις φίλες μου.

6.Η εμπειρία σου στη Νίκη Αλεξανδρούπολης πως είναι;

Όπως προείπα, αισθάνομαι πως κάθε αθλήτρια θα ήθελε να είναι μέλος αυτής της ομάδος και εγώ στάθηκα τυχερή που βρέθηκα να αγωνίζομαι στην Νίκη Αλεξανδρούπολης. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι μοναδική. Οι συνθήκες και το κλίμα που επικρατεί εντός και εκτός γηπέδου μεταξύ των αθλητριών και της διοίκησης αλλά και του προπονητή σπανίζει στις ομάδες. Η Νίκη Αλεξανδρούπολης αποτελεί μία οικογένεια για εμένα. Οι ώρες που περνώ με την ομάδα είναι οι καλύτερες της εδώ παραμονής μου. Η ομάδα αυτή έχει ένα ιδανικό αθλητικό περιβάλλον και έναν άριστο τρόπο λειτουργίας.

7.Η ομάδα παίζει στα μπαράζ και διεκδικεί την άνοδο, είστε έτοιμες γι αυτό το βήμα;

Μετά την πρώτη θέση που κατακτήσαμε στα play off, η οποία ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας, όρεξης και πολλών ωρών προπόνησης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα μπαράζ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θεωρώ πως είμαστε μία πλήρης ομάδα. Με τέτοια διοίκηση και με μία αρωγή από τον φίλαθλο κόσμο της πόλεως η ομάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να βρεθεί στην preleague και γιατί όχι και ακόμη πιο ψηλά. Εμείς, οι παίκτριες, είμαστε έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα 2 αυτά τελευταία παιχνίδια.

 

8.Τι θα έλεγες στις κοπέλες που ξεκινούν τώρα το βόλεϊ; Γιατί να επιλέξουν αυτό το άθλημα;

Ο αθλητισμός είναι ευγενής άμιλλα, είναι γεμάτος εμπειρίες και συναισθήματα, απαιτεί πειθαρχία, όρεξη και επιμονή. Είναι σημαντικό ένα παιδί να έχει αυτά τη βιώματα από την μικρή του ηλικία. Οι στιγμές που έχω ζήσει στα γήπεδα είναι στιγμές που θα κρατήσω για πάντα. Με αφορμή τη συγκυρία των προβλημάτων που υπάρχουν με την Τουρκία, δεν θα ξεχάσω την προσωπική εμπειρία που είχα στα 14 μου.

Με την τότε Εθνική Παγκορασίδων λάβαμε μέρος στο Kids Festival στην Άγκυρα όπου παίξαμε 2 αγώνες και ύστερα η ελληνική αποστολή αναγκάστηκε να αποχωρήσει από αυτή την γιορτή του αθλητισμού καθώς το τουρκικό κράτος εκμεταλλευόμενο τους αγώνες που γίνονταν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας και προκειμένου να προβάλλει τα κατεχόμενα της Κύπρου δημιούργησε ομάδα του εκεί ψευδοκράτους με εθνόσημο αλλά και εθνικό ύμνο. Είναι λυπηρό να μετέρχονται τέτοια τεχνάσματα μέσα στον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός ενώνει. Το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι η συνεργασία. Η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων για ένα κοινό σκοπό είναι μια διαδικασία την οποία οι μικροί σε ηλικία αθλητές και αθλήτριες μπορούν να γνωρίσουν μέσω αυτού του αθλήματος. Άλλωστε, ενόψει των αγώνων στην αρχαιότητα σταματούσαν πόλεμοι και διενέξεις. Αυτό σήμερα πολλοί το έχουν ξεχάσει και χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για πολιτικές και εθνικές επιδιώξεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με αυτόν. Ο αθλητισμός είναι χαρά!

 

9.Πως θα ήθελες να δεις τη Σοφία σε μερικά χρόνια;

Θέλω να διατηρήσω την αγάπη μου για το βόλεϊ και τον αθλητισμό και να μην επέλθει ο κορεσμός που παρατηρείται σε πολλούς αθλητές και αναγκάζονται να σταματήσουν. Εύχομαι να μην αντιμετωπίσω κάποιο σοβαρό τραυματισμό στο μέλλον. Θέλω να συνεχίσω αυτό το άθλημα που επέλεξα  το οποίο μου προσφέρει χαρές και μοναδικές εμπειρίες.