Ανθρώπινο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Έβρου προς τα μέλη του, εν΄όψει του Πάσχα

1214

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί όλα τα μέλη του ενόψει Πάσχα, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς να συμμετέχουν στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προσφέροντας είδη διατροφής, είδη καθαριότητας, είδη οικιακής χρήσης, σχολικά είδη, είδη ένδυσης υπόδησης και παιχνίδια.  Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν προϊόντα, μπορούν να τα παραδώσουν απευθείας στο “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, μεταξύ τους και οικογένειες με μικρά παιδιά οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης. Οι καταγεγραμμένες οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είναι περίπου τετρακόσιες (400) και η προσπάθεια στήριξης επικεντρώνεται πρωταρχικά στην στήριξη των μικρών παιδιών, ενώ διευρύνεται αναλογικά με τους πόρους στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι οικογένειες αυτές έχουν καταγραφεί από λεπτομερή έρευνα την οποία διεξήγαγαν κοινωνικοί επιστήμονες του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Ε1,Ε2,Ε9, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συνέντευξη και επίσκεψη στο σπίτι).

Καλούμε τα μέλη να προχωρήσουν στην στήριξη αυτών των οικογενειών κατά την κρίση τους.  Ακόμη και μια μικρή προσφορά, είναι πολύ σημαντική για τις 400 αυτές οικογένειες και τα μικρά παιδιά  ώστε να ζήσουν τις γιορτινές μέρες με αισιοδοξία και να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι στον αγώνα που δίνουν καθημερινά.