Ο καιρός σήμερα. Λέτε να ασπρίσει ο Έβρος;

1278

Από τα ανατολικά προς τα δυτικά θα έχουμε ένα πέρασμα βροχών και καταιγίδων. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα 800 μέτρα στα βόρεια και δυτικά ορεινά ενώ σε κάποιες πιο πεδινές περιοχές, όπως ο Έβρος, δεν αποκλείεται να πέσουν επίσης λίγα χιόνια και σε υψόμετρα κάτω από τα 200-300 μέτρα.

Αναλυτικότερα, άστατο καιρό, με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. Έως και τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη και κυρίως νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα περιοριστούν σημαντικά. Ωστόσο μετά το μεσημέρι, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, τα οποία σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, αναμένεται πρόσκαιρα απομάκρυνση της Αφρικανικής σκόνης

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή