Διαμαρτυρία για τα οδοιπορικά αποσπασμένων αστυνομικών σε Αιγαίο και Έβρο

1096

Έντονη διαμαρτυρία για την κάλυψη των οδοιπορικών και λοιπών εξόδων αστυνομικών που μετακινούνται για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην περιοχή Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπως και του Έβρου, έκανε εγγράφως στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων η αντίστοιχη Ένωση της Μεσσηνίας.

Την επιστολή, μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας κοινοποιεί στη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού.

«Παρακαλούν τα ξενοδοχεία»
Όπως αναφέρεται σε αυτή, είναι λυπηρό αστυνομικοί που έχουν αποσπασθεί για το έργο αυτό να φτάνουν στο σημείο να παρακαλούν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων και των ενοικιαζόμενων κατοικιών, προκειμένου να κάνουν υπομονή για να τους αποπληρώσουν και να μην τους πετάξουν στο δρόμο.
Σε άλλο σημείο επισημαίνεται: «Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, να αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας και να γίνονται επαίτες. Η Ένωσή μας καθημερινά γίνεται αποδέκτης όλων των παραπάνω καταστάσεων, καθώς και της αγωνίας των συναδέλφων, οι οποίοι πλέον καλούνται με τον πενιχρό μισθό τους να αντεπεξέλθουν τόσο στις υποχρεώσεις που έχουν αφήσει πίσω όσο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν με την απόσπασή τους και οι οποίες θα έπρεπε να βαραίνουν αποκλειστικά την Υπηρεσία».

Να βρεθεί λύση
Τα προβλήματα αυτά η Ένωση τα είχε επισημάνει και πάλι με έγγραφό της το Νοέμβριο του 2017, προτείνοντας λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Ωστόσο, λύσεις δε δόθηκαν και το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Οι δε αστυνομικοί της Μεσσηνίας ζητούν και την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η επικράτεια.

Πηγή