Στην Ορεστιάδα θα βρεθεί η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

2622

Μετά το Περιστέρι της Αττικής, η ιερή και θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα ετοιμάζεται να ταξιδέψει  —αν όλα πάνε καλά—, στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου στον Έβρο, και συγκεκριμένα στην ακριτική Νέα Ορεστιάδα.

Είναι ένα αίτημα που έγινε από το Σύλλογο Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, πολύ πιο πριν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, στις αρχές Μαρτίου. Τονίζει το γεγονός αυτό, διότι αν καταφέρουν και προλάβουν οι εμπλεκόμενοι φορείς (μητροπόλεις) να διοργανώσουν το τελετουργικό της υποδοχής, η άφιξη της εικόνας θα περάσει το δικό της θρησκευτικό (αλλά και πολιτικό) μήνυμα, καθώς ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς.

Υπάρχει μία πρόθεση, αναφέρει, να παρευρεθεί η εικόνα εκεί στις 23 Απριλίου, ημέρα εορτής του Αγίου Γεωργίου. Ακόμα όμως και να μην προλάβουν τα διαδικαστικά, τονίζει, η εικόνα θα επισκεφθεί την πόλη στο μέλλον.

Για ένα αίτημα —περασμένου Δεκεμβρίου (18/12/2017)— του «Διγενή», που εξετάστηκε θερμά από τις μητροπόλεις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου και το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», μιλά στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr o πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Καλτσίδης. Ο ίδιος μάς γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα έχει προκαθοριστεί συνάντηση με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό προκειμένου να ορίσουν την ημέρα της υποδοχής.

Πηγή