Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Τι καιρό θα κάνει στη Θράκη

1447

Μετά την άνοιξη, έρχεται το φθινόπωρο επιβεβαιώνοντας ότι ο Μάρτιος είναι ένας από τους πιο άστατους μήνες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή, τη Δευτέρα και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Η ΕΜΥ θεωρεί πιθανό τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής να βρέξει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, κυρίως στη δυτική και βόρεια. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η ανατολική), η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα είναι πιθανό πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εκτός της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι και σκόνη
Ακόμα, στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναφέρεται ότι το Σάββατο στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι είναι πιθανό στο Ιόνιο να φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Θυελλώδεις άνεμοι και την Κυριακή μέχρι το απόγευμα στο Αιγαίο (κυρίως στο ανατολικό) τοπικά 9 μποφόρ.

Το Σάββατο κατά διαστήματα θα υπάρχει μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης από την Αφρική σε όλη τη χώρα, και την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.