Δαδιά: Ο σπουδαιότερος βιότοπος της Ευρώπης

3532

Ξεκινήστε μία εκδρομή στην Θράκη και ζήστε την ανεπανάληπτη εμπειρία που προσφέρει ο βιότοπος της Δαδιάς.

Στο βασίλειο των αρπακτικών
Στη Δυτική Θράκη και σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό Δαδιά μπορείτε να προσεγγίσετε και να ανακαλύψετε το μεγάλο δάσος στο οποίο ζουν τα αρπακτικά πουλιά όπως οι μεγαλόπρεποι γύπες. Περπατήστε στο παρατηρητήριο και απολαύστε το εκπληκτικό θέαμα με δεκάδες είδη του φτερωτού βασιλείου στο φυσικό τους περιβάλλον. Ανάμεσά τους γύπες, αετοί και ασπροπάρηδες.

26 είδη «ευρωπαϊκών» αρπακτικών πουλιών 
Από τα 39 είδη αρπακτικών πουλιών που απαντώνται στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, τα 26 φωλιάζουν στο δάσος της Δαδιάς! Στην προστατευόμενη περιοχή έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί 227 είδη πουλιών και 41 είδη ερπετών. Εθελοντές οικολόγοι και κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς κατάφεραν να προστατέψουν ουσιαστικά τον σπουδαιότερο βιότοπο αρπακτικών πουλιών στην Ευρώπη.

Δείτε το μουσείο του Μεταξιού στο Σουφλί
Πολύ κοντά στο χωριό της Δαδιάς αξίζει να επισκεφτείτε το πανέμορφο Σουφλί. Αλλοτε πασίγνωστο για την καλλιέργεια και επεξεργασία μεταξιού σας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Περπατήστε στις γειτονιές, δείτε τα εντυπωσιακά αναπαλαιωμένα αρχοντικά και μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το μουσείο του Μεταξιού που στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κουρτίδη.

Απολαύστε το Απολιθωμένο Δάσος στο Σουφλί
Ένα από τα ομορφότερα καταλύματα στο οποίο μπορείτε να μείνετε στην περιοχή είναι το «Απολιθωμένο δάσος». Ανάμεσα στο εθνικό πάρκο του Δάσους της Δαδιάς αλλά και το Δέλτα του Έβρου, το άνετο και φιλικό περιβάλλον του εξελίσσεται ως το απόλυτο ορμητήριο για χαλάρωση και εξερεύνηση στην περιοχή.

autotriti.gr