Απαντήσεις για το ακριβό εισιτήριο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα – Αλεξανδρούπολη έδωσε ο Λαμπάκης

1870

Σχετικά με όλα όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες για παράλειψη ενεργειών των θεσμικών σε ό,τι αφορά το ακριβό αντίτιμο εισιτηρίου της Aegean για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, η αλήθεια είναι ότι

α) ήδη από το 2012 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς ζητούσε όχι μόνο τη μείωση του αντιτίμου αλλά και τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με άλλους προορισμούς (βλ. επιστολές 567-19/06/2012 και 157-16/12/2015). Μάλιστα στις 13/04/2016 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αλλά και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντας το ακριβό τίμημα του εισιτηρίου για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη- Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, δυσανάλογου του εισοδήματος των Θρακιωτών και τη μονοπωλιακή του διάσταση.

β) Η απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήρθε στις 20 Νοεμβρίου 2017 και με λίγα λόγια λέει πως δεν είναι δυσανάλογα ακριβή η τιμή του εισιτηρίου σε σχέση με τις άλλες πτήσεις που διενεργεί η Aegean από άλλα αεροδρόμια στην Ελλάδα.

γ) Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκης προσπάθησε μέσω του Υπουργείου Τουρισμού ενημερώνοντας την κα Κουντουρά, να βρουν λύση προκειμένου να μειωθεί το ακριβό αυτό αντίτιμο.

δ) Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν με επαφές που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Aegean σε ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την αποστολή της επιστολής μέχρι και τη λήψη της σχετικής απάντησης και

ε) Σχηματίστηκε ομάδα θεσμικών αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, η οποία εδώ και μήνες έρχεται σε επαφή με διάφορες αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να σπάσει τη μονοπωλιακή πρακτική της Aegean.

Θεωρούμε ότι απάντηση αυτή είναι αρκετή για να καταλάβουν κάποιοι ότι πριν αναφερθούν σε παραλείψεις θεσμικών, καλό θα ήταν να βουτάν τη γλώσσα στη μνήμη.

Επιστολή πρός Υπουργό Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, 13-04-2016

Αξιότιμοι κύριοι,

     Ο Νομός Έβρου παλαιότερα ήταν προσδιορισμένος ως «τόπος εξορίας». Σήμερα η (μονοπωλιακή) πολιτική της AEGEAN δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό στους πτωχότερους Έλληνες σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την φτωχότερη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη  ΘΡΑΚΗ, καθώς δημιουργεί απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας λόγω του κόστους των εισιτηρίων,  που είναι  κατά  μέσο όρο  200,00 ευρώ για τους Εβρίτες.

   Ανήμποροι Εβρίτες και Ροδοπαίοι μικροεπαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, ασθενείς που πρέπει να επισκεφθούν την Αθήνα με συνοδό,   είναι αναγκασμένοι  να πληρώσουν 500,00 ευρώ για δύο άτομα με επιστροφή για ένα ταξίδι στην Αθήνα, όταν  στην  γραμμή Θεσσαλονίκη –  Αθήνα οι πολίτες πληρώνουν  50 ευρώ για πτήση μετ’ επιστροφής και στη γραμμή Κρήτη –Αθήνα η σχετική δαπάνη είναι 100,00 ευρώ το άτομο.

    Είμαστε  οι Θρακιώτες, πολίτες β΄ κατηγορίας;

    Είμαστε οι Θρακιώτες, πολίτες άλλου Θεού;

    Εφαρμόζεται  μήπως για τους Θρακιώτες πολιτική οικονομικού αποκλεισμού;

     Ζητάω άμεση παρέμβαση και απονομή δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας την πολιτική της AEGEAN που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στη Θράκη.

                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                             ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ