Κραυγή αγωνίας αγροτών: “Τα χωράφια δεν είναι μαγαζιά η συγκομιδή έχει και ένα χρονικό όριο”

1419

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια των διοικήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης , τους πιστωτές της και κυρίως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λειτουργήσει έγκαιρα και στην σωστή χρονική στιγμή το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα .

Παρά τις όποιες προσπάθειες των τοπικών βουλευτών και με μοναδικό στόχο την πώληση των δυο κερδοφόρων θυγατρικών εργοστασίων στην Σερβία μέσα σε 24 μήνες διορίστηκαν 5 διοικήσεις με ανθρώπους που δεν είχαν τις γνώσεις ούτε τα προσόντα να διοικήσουν την τελευταία μεγάλη επιχείρηση της χώρας.

Αποτέλεσμα της ανεπάρκειας ,των εγκληματικών καθυστερήσεων και της αδυναμίας συνεννόησης ήταν το εργοστάσιο ζάχαρης της Ορεστιάδος να παραμένει κλειστό και την ίδια στιγμή παρά τις υποσχέσεις, χιλιάδες στρέμματα με ζαχαρότευτλα τουλάχιστον στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου να κινδυνεύουν να μείνουν ασυγκόμιστα .

Αν και θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι ιθύνοντες τα χωράφια δεν είναι μαγαζιά, που μπορούν ν΄ανεβάζουν ή να κατεβάζουν ρολά. Η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων έχει χρονικό ορίζοντα , αρχή και τέλος και ο καιρός δεν περιμένει πότε θα διοριστεί καινούργια διοίκηση ούτε πότε θ΄αποφασίσει οποιοσδήποτε γραφειοκράτης να τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα !

Επειδή για εσάς μπορεί να είναι μια απόφαση μιας ημέρας αλλά για εμάς οι κόποι και οι αγωνίες μιας ζωής, προειδοποιούμε ότι για κάθε μέρα που χάνεται, για ενδεχόμενη κακή ποιότητα της συγκομιδής ή ακόμη χειρότερα για καθόλου συγκομιδή πλέον υπαίτιοι θα είσθε εσείς, για την καταστροφή της φετινής παραγωγής και θα πρέπει ν΄ αναλάβετε και τις πολιτικές και τις οικονομικές ευθύνες, που υφίσταται όλη η τοπική οικονομίας της Π.Ε. Έβρου