Διδυμότειχο: Στήριξη Τσίπρα για τα ζητήματα της περιοχής ζήτησε ο Π. Πατσουρίδης

1131
Τη στήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο προσκάλεσε μάλιστα να επισκεφθεί το Διδυμότειχο, ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης, Παρασκευάς Πατσουρίδης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με φορείς ο πρωθυπουργός στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θράκη.

patsouridis-tsipras-didimoteicho

Ο κ. Πατσουρίδης παρέδωσε στα χέρια του κ. Τσίπρα, υπόμνημα με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον τοπικό δήμο, με πρωταρχικό την χρηματοδότηση έργων που θα επιτρέψουν τη συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Πλωτινόπολη, συντηρήσεις στα τείχη του κάστρου και γενικότερα την ανάδειξη των μνημείων ώστε να καταστούν πόλος έλξης τουριστών με σκοπό και την οικονομική τόνωση της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης αιτήθηκε σημαντικές παρεμβάσεις στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πυθίου προκειμένου να συμπεριληφθεί ως πύλη εισόδου του “Δρόμου του μεταξιού” στην χώρα μας.

“Είναι ανάγκη , να γίνουν όλα αυτά, είναι ο μόνος τρόπος πλέον, αφού όλοι μιλάμε για τον τουρισμό, για να τονωθεί η οικονομία μας και να μείνουν οι νέοι στην περιοχή“ είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Πηγή