Ο Σπύρος Διαγκάκης Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Διδυμοτείχου στο μικροσκόπιο του inevros.gr

  729

  Ο Σπύρος Διαγκάκης είναι ένας νέος και δραστήριος άνθρωπος, μόνιμος κάτοικος Διδυμοτείχου και σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό «Απ’ την αρχή» με επικεφαλής τον κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

  Γνωρίστε λοιπόν το Σπύρο, μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο inevros.gr

  1. Πείτε μας τι σας έκανε να είστε υποψήφιος, ποιοι  είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

  Προσωπικά το ‘’μικρόβιο’’ της πολικής το απέκτησα από τα σχολικά κιόλας χρόνια και στην συνέχεια στα φοιτητικά όπου και διετέλεσα γραμματέας και πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ακαδημαϊκών ετών στο τμήμα Γαλλικής  γλώσσας και φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης . Αναμφίβολα ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας είναι η ανιδιοτελή αγάπη και πάθος για την πόλη που με γέννησε και ανέθρεψε με αξίες και αρχές. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων με οδήγησε να πάρω αυτήν την απόφαση η οποία ήταν αρκετά δύσκολη καθώς έχει να κάνει με το βιοτικό μέλλον των πολιτών.

  2. Πιστεύετε ότι η αγάπη και ευθύνη που νιώθει κάποιος υποψήφιος για να βοηθήσει το Δήμο αρκούν ή παίζει ρόλο και η ικανότητα η προσωπικότητά του, στη επιτυχία του έργου του;

  Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κάθε υποψήφιος πρέπει να νιώθει την αγάπη για την πόλη και να αναλαμβάνει την ευθύνη, συμμετέχοντας στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ασφαλώς όμως, παράλληλα, πρέπει να διακατέχεται από μία προσωπική ικανότητα αντίληψης των ευθυνών, που καλείται να αναλάβει για το κοινό καλό της περιοχής .

  3. Σε ποιους τομείς θα πρέπει να δοθεί έμφαση από τη  νέα διοίκηση;

  Πρώτον θεωρώ ότι ένας βασικός τομέας στον οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η επόμενη δημοτική αρχή είναι η καθημερινότητα των πολιτών όλου του δήμου Διδυμοτείχου. Για παράδειγμα ο δήμος μας θα πρέπει να έχει πιο ενεργή συμμετοχή στην δημιουργία δομών προσβασιμότητας και συγκοινωνίας. Δεύτερον θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα προβλήματα κάθε συνοικισμού που περιλαμβάνει την καθαριότητα, την ασφάλεια καθώς επίσης και την συντήρηση-αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι ο απώτερος σκοπός μας είναι ο εκάστοτε πολίτης , βλέποντας την ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής, να ευαισθητοποιηθεί  και να συμβάλει ο ίδιος στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου.

  4.  Ποιος είναι πιστεύεται ο τομέας  που θα μπορούσατε   να είστε χρήσιμος   και να βοηθήσετε  το Δήμο;

  Κατά την άποψη μου πιστεύω ότι είναι στην αρμοδιότητα του Δημάρχου να κρίνει και να αποφασίσει με αντικειμενικά κριτήρια από ποια διοικητική θέση θα μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Ωστόσο, θεωρώ τον εαυτό μου διαθέσιμο να φέρει εις πέρας όποια καθήκοντα μου ανατεθούν.

  5. Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά σημεία της πόλης μας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και ποια τα αδύναμα που πρέπει να βελτιώσουμε;

  Αρχικά, η πόλη του Διδυμοτείχου και οι ευρύτεροι οικισμοί του είναι ένας τόπος της περιφέρειας που διαθέτει έναν ανεκτίμητο θησαυρό από μουσεία ,μνημεία και αξιοθέατα τα οποία οφείλουμε όλοι μαζί να τα αναδείξουμε ευρύτερα δημιουργώντας φυσικά και τις κατάλληλες δομές και προϋποθέσεις έτσι ώστε να είναι φιλική και ανταποδοτική η επισκεψιμότητα. Επίσης στηρίζουμε την δημιουργία ενός περιβάλλοντος του οποίου οι συνθήκες θα δίνουν την δυνατότητα στο κλάδο της επιχειρηματικότητας να επενδύει στον τόπο μας. Τέλος στόχος της παράταξής μας είναι η πλήρης αξιοποίηση του Ερυθροποτάμου καθώς αποτελεί πηγή ζωής για την δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης. Όσον αφορά τα αδύναμα σημεία κατά την ταπεινή μου άποψή σίγουρα αποτελεί το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας και η λύση αυτού θα επέλθει μόνο αν δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες ούτως ώστε να παραμείνει ο κόσμος στον τόπο που τον γέννησε και ιδιαίτερα οι νέοι/νέες.

  1. Γιατί με το Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου;

  Ο κύριος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είναι ένας νέος άνθρωπος όχι μόνο ηλικιακά αλλά είναι άνθρωπος νέος σε πρόγραμμα με νέες και πρωτοποριακές ιδέες που θα αλλάξουν ριζικά το πολιτικό-κοινωνικό  προσκήνιο του Δήμου Διδυμοτείχου. Μερικά ακόμη γνωρίσματα που κατέχει ο αρχηγός της παράταξης μας είναι ότι πρόκειται για ένα άτομο ευρείας αποδοχής , ενοποιητικό παράγοντα της τοπικής κοινωνίας και ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα όλων των πολιτών του δήμου μας.

  Εμείς από την πλευρά μας να του ευχηθούμε καλή επιτυχία !