Σεμινάριο στη Δαδιά με θέμα τη διαχείριση περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων

486
Συνολικά 42 άτομα (υπάλληλοι Δασικών Υπηρεσιών, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας του νομού Έβρου) παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στη Δαδιά με θέμα τη διαχείριση περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικό μέρος και πρακτικές ασκήσεις, εστιασμένες κυρίως στη διερεύνηση περιστατικών με δηλητηριασμένα δολώματα και ζώα, στη συστηματική διαδικασία καταγραφής των στοιχείων μιας εγκληματικής πράξης δηλητηρίασης, στη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού για τη συλλογή των δειγμάτων και πειστήριων, στη συμπλήρωση των κατάλληλων πρωτοκόλλων και στην ορθή έρευνα ταυτοποίησης των δραστών.
Συζητήθηκε επίσης το νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να στηριχθεί μια δικαστική υπόθεση δηλητηρίασης άγριας ζωής, καθώς και οικόσιτων ή αδέσποτων ζώων εκτός αστικού ιστού.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Elliniki Ornithologiki Etaireia και την Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης, στο πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος LIFE BalkanDetox και της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Άγρια Ζωή».
🔗Διαβάστε περισσότερα: https://shorturl.at/4NT0P