Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη θωράκιση των ραδιοφώνων Έβρου και Ανατολικού Αιγαίου

568

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βάζει τέλος σε ένα μείζον πρόβλημα για την ακριτική περιοχή της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου.

Ψηφίστηκε η νομοθετική ρύθμιση για τη θωράκιση των ραδιοφώνων Έβρου και Ανατολικού Αιγαίου όπως είχε υποσχεθεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Οι συχνές παρεμβολές από την Τουρκία ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των σταθμών να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις για να εκπέμψουν, κάτι όμως που επέφερε συχνά πρόστιμα, καθώς η μετακίνηση συχνότητας απαγορεύεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πριν το Πάσχα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη όπου είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος.

Ο υφυπουργός κ. Κυρανάκης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε πως «είναι εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών να είναι σε άμεση προτεραιότητα. Είναι χρέος μας και εθνική ευθύνη ως Ελληνική Κυβέρνηση να στεκόμαστε στο πλευρό τους».