Η Τουρκία εξάγει τρακτέρ σε περισσότερες από 130 χώρες

1078

Η Τουρκία η οποία είναι η τέταρτη μεγάλη αγορά τρακτέρ στον κόσμο, εξάγει σε περισσότερες από 130 χώρες και σε πέντε ηπείρους τα τρακτέρ που παράγει.

 

Ο βοηθός γενικού διευθυντή της TürkTraktör  αρμόδιος για τις πωλήσεις, Ιρφάν Οζντεμίρ είπε ότι ένα από τα δυο τρακτέρ που πωλούνται στην αγορά, κατασκευάζονται στα εργοστάσια της εταιρείας.

Η προηγμένη τεχνολογία έχει γίνει υποχρεωτική στον εν λόγω τομέα και έχουν καταστεί πολύ σημαντικές το Παγκόσμιο Σύστημα Προσδιορισμού Θέσης (GPS) και τα γεωργικά συστήματα ακριβείας.

Ο Οζντεμίρ είπε ότι προσπαθούν να κατασκευάζουν συστήματα που θα εξασφαλίζει την  πραγματοποίηση των γεωργικών δραστηριοτήτων με ακρίβεια, που θα μειώσει στο ελάχιστο τα σφάλματα των οδηγών, θα χρησιμοποιούν τα Παγκόσμια Συστήματα Προσδιορισμού Θέσης και γεωργικές τεχνικές ακριβείας και πρόσθεσε ότι φέτος εργάζονται πάνω σε 25 σχέδια στη μονάδα Έρευνας και Ανάπτυξης με περίπου 150 μηχανικούς.

«Ως TürkTraktör παράγουμε το 67% των τρακτέρ στην Τουρκία και πραγματοποιούμε το 87% των συνολικών εξαγωγών τρακτέρ. Η Τουρκία κάνει εξαγωγές σε περισσότερες από 130 χώρες σε 5 ηπείρους. Εξάγουμε περίπου το 40% των εξαγωγών μας στην Βόρεια Αμερική και στον Καναδά. Αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα ο αριθμός των χωρών στα οποία κάνουμε εξαγωγές. Ο ρυθμός των εξαγωγών μας συνεχίζεται με όλη την ταχύτητα του. Πριν από μερικούς μήνες πήγα στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, στις δυο πιο προηγμένες χώρες στη γεωργία και στην κτηνοτροφία στον κόσμο. Στη Νέα Ζηλανδία είδα ένα τρακτεράκι σε ένα κήπο με αβοκάντο και ακτινίδια. Πήγα και το εξέτασα. Είναι το τρακτέρ κήπου που παράγουμε εμείς στην Τουρκία, στην Σακάρια. Ένιωσα περήφανος, περιχαρής και ευτυχισμένος που είδα στη Νέα Ζηλανδία, στην άλλη γωνιά του κόσμου, ένα τουρκικό τρακτέρ που κατασκεύασαν Τούρκοι μηχανικοί και εργάτες.»

trt.net.tr/greek