Λέσβος: Πάνω από 6.000 Τούρκοι με visa express στο νησί για το 4ήμερο -«Θείο δώρο για τα καταστήματα»

1347

Τρίβουν τα χέρια τους οι καταστηματάρχες στη Λέσβο, αφού χάρη στη visa express για τους Τούρκους πολίτες, ο τουρισμός αυξήθηκε εντυπωσιακά αυτή την εβδομάδα από τη γειτονική χώρα.

Χάρη στο πρόγραμμα της βίζας, στο νησί καταφθάνουν καθημερινά γι’ αυτό το τετραήμερο, που στην Τουρκία είναι το Ραμαζάνι, πάνω από 1.500 άνθρωποι. Αυτό φέρνει μια τεράστια ανάσα στην αγορά της Μυτιλήνης, όπως δήλωσαν ο Αριστείδης Λαζαρής, γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, και ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

«Υποδεχτήκαμε 1.500 τουρίστες από την Τουρκία χθες και άλλους τόσους σήμερα. Περιμένουμε πάνω από 6.000 αυτή την εβδομάδα λόγω του Ραμαζανιού. Ηταν θείο δώρο για τα καταστήματά μας για Απρίλιο μήνα. Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά αυτή τη χρονιά και βοήθησε και ο καιρός» είπαν, σημειώνοντας πως η visa express έκανε τη διαφορά.

Σημαντικό τονίζουν πως ήταν το γεγονός ότι πλέον πολλοί κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης επέλεξαν να πάνε στο νησί έστω για μονοήμερη εκδρομή, καθώς άνοιξε ο νέος δρόμος από την Πόλη ως το Αϊβαλί, που σε τρεις ώρες μπορούν να διασχίσουν την απόσταση.

iefimerida.gr