Τουρίστας έχασε την σκυλίτσα του στα σύνορα του Έβρου και τη βρήκε ένα χρόνο μετά στην Σερβία

775

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Ράικα και ο Γάλλος ιδιοκτήτης της, τουρίστας, που έκανε οδοιπορικό τον Απρίλιο του 2023 στην Ελλάδα παρέα με τη σκυλίτσα του. Μάλιστα ο Γάλλος είχε φτιάξει μια ειδική κατασκευή για να μπορεί να την έχει μαζί της παντού, καθώς χόμπι τους είναι να γυρνάνε τον κόσμο.

ο κακό συνέβη όταν έφτασαν στο τελωνείο στους Κήπους Έβρου και η Ράικα στη θέα δύο σκύλων φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Μάταια ο ιδιοκτήτης της την έψαχνε, έμεινε μάλιστα περίπου έναν μήνα στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου την αναζητούσε με τη βοήθεια εθελοντών. Μία εξ αυτών, η Δώρα Κυριακίδου, βρέθηκε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και την έψαχνε ακούραστα μαζί του.

«Τυπώσαμε αφίσες με την Ράικα και ηχογραφήσαμε το σφύριγμα και την κόρνα ποδηλάτου του Ρεμί στα οποία ανταποκρινόταν για να μπορούμε να την “φωνάζουμε” μ’ αυτά. “Χτενίσαμε” μεγάλη περιοχή ψάχνοντάς την και χωρίς να χάνουμε την ελπίδα ότι θα την βρούμε, παρά την αγωνία μας ότι αν πήγαινε σε ορεινές περιοχές, θα κινδύνευε από επιθέσεις λύκων», εξιστορεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κυριακίδου τονίζοντας ότι ο Ρεμί αναγκάστηκε τελικά μετά από έναν μήνα αναζητήσεων, να επιστρέψει μόνος του στη Γαλλία.

Η Ράικα όμως κατάφερε να επιβιώσει επί ένα χρόνο και από την Ελλάδα όπου χάθηκε, διέσχισε εκατοντάδες χιλιόμετρα στα Βαλκάνια ψάχνοντας για το σπίτι της στη Λυών της Γαλλίας.

Το σκυλάκι βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε χαθεί, στους Κήπους Έβρου, στα σύνορα Σερβίας – Βοσνίας όταν την έπιασαν φιλόζωοι, την εξέτασε κτηνίατρος και εντόπισε το τσιπάκι της με τα στοιχεία του Γάλλου ιδιοκτήτη της.

«Όταν βρέθηκαν μέσω του τσιπ, τα στοιχεία του Ρεμί Νταρζέρ και επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του, τρελάθηκε! Απ’ ό,τι μου είπε, θα πάει την προσεχή Παρασκευή ή το Σάββατο για να την παραλάβει», λέει η κ. Κυριακίδου, προσθέτοντας ότι θεωρεί ότι η Ράικα είχε αποφασίσει να γυρίσει μόνη της στη… Λυών. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης της, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι θα ξαναβρεί την αγαπημένη του σκυλίτσα, αφού όπως έγραψε στη σελίδα του στο fb «Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά».
fonirodopis.gr