Πατριαρχείο: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε ναό

1734

Στον ξυλοδαρμό Μητροπολίτη μέσα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, φέρεται να προχώρησε Αρχιμανδρίτης την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών και πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας, εισήλθε στο ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και τότε ο Μέγας Κατηχητής Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος, τον πλησίασε κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

Του έσπασε τα γυαλιά και του προκάλεσε εξωτερική αιμορραγία.

Τους δύο άνδρες προσπάθησε να χωρίσει ο νεωκόρος, κάτι που καταφέρνει έπειτα από λίγο κι αφού οι δύο ιερείς, ανταλλάσσουν ύβρεις στα τουρκικά εντός της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο ιερωμένοι διατηρούν εδώ και καιρό διαπροσωπική διαμάχη, σχετική με υπηρεσιακά τους ζητήματα.

Τελευταία, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος αποφάσισε μία συγκεκριμένη ακολουθία να πραγματοποιείται στις 15.00, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να τελείται στις 16.00.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο Μητροπολίτης, αγνοώντας τη σχετική αρχιμανδριτική απόφαση, εμφανίστηκε στο ναό για να τελέσει τη λειτουργία στις 16.00, και μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον αρχιμανδρίτη, του είπε: «Χρύσανθε, δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις».

Αμέσως μετά, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος του επιτέθηκε σωματικά.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν, ότι ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος με πολλά προσωπικά προβλήματα.

Μάλιστα, πριν από 10 χρόνια παρ’ ολίγον να ξυλοκοπήσει και άλλον γνωστό Μητροπολίτη.

Γι’ αυτό και τον μετέθεσαν στο Μέγα Ρεύμα.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας υπέβαλε μήνυση κατά του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου, ο οποίος και αναζητείται από την τουρκική αστυνομία.

Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο και τον επικεφαλής του, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

epoli.gr