Αρχική in Νέα Visa Express: Ξεκινά για τους Τούρκους σε 5 νησιά

Visa Express: Ξεκινά για τους Τούρκους σε 5 νησιά

1135

Μεγάλος αριθμός Τούρκων αναμένεται στα νησιά με τη Visa Express – Θα μπορεί να εκδίδεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δρομολογείται από αύριο Σάββατο 30 Μάρτη η πρώτη φάση θεώρησης εισόδου (visa express) επτά ημερών, στους Τούρκους επισκέπτες.

Η Visa Express περιλαμβάνει καταρχήν πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που έχουν ήδη εγκατεστημένες υποδομές, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρχει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου. Θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αφορά στα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω.

Ειδικότερα, στο χώρο της ζώνης Σένγκεν στη Κω προβλέπεται η τοποθέτηση σκιάστρου 500 τ,μ, επτά νέων οικίσκων καθώς και ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης .

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου για την έκδοση της κανονικής visa υπάρχουν ήδη μεγάλες αναμονές ενώ μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των επισκεπτών, που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στα νησιά επωφελούμενοι του μέτρου, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, που εορτάζεται το ραμαζάνι και διαρκεί μέχρι 8 Απριλίου.