Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας στα σχολεία του Έβρου

773
Close-up of little boy opening his mouth during dental checkup

H Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Δημόσιας υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ξεκίνησε σειρά δράσεων αγωγής στοματικής υγείας στα Δημοτικά Σχολεία του Νόμου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το Νομό και θα περιλαμβάνουν στοματική εξέταση των παιδιών, ενημέρωση σε θέματα στοματικής υγείας και πρόληψης τερηδόνας, γραπτή ενημέρωση γονέα/ κηδεμόνα σε περίπτωση ανάγκης για οδοντική θεραπεία.

Η εναρκτήρια επίσκεψη έλαβε χώρα την Πέμπτη 14/3/2024 στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Αύρας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το Πρόγραμμα στοματικής Υγείας υλοποιείται από στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Έβρου, ειδικοτήτων Οδοντίατρος Δημόσιας Υγείας, Επισκέπτρια Υγείας και τρεις ΔΕ Νοσηλεύτριες.

Η δράσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές των Σχολείων, με έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων, με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας συμβάλλει σταθερά στην προστασία της στοματικής υγείας του μαθητικού πληθυσμού, διενεργώντας ενημερώσεις στα σχολεία του Νόμου Έβρου από το έτος 2014.

O στόχος μας είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού και υιοθέτηση από τα παιδιά συνηθειών που θα εξασφαλίσουν και θα προάγουν την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους.

Το πρόγραμμα δράσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στοματικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και  υποστηρίζεται από τον ΣΥ.Φ.Α- Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ν. Έβρου  με διάθεση εξεταστικού υλικού.