Αυτός είναι ο Έλληνας που σήκωσε την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία [εικόνες]

2390

“Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική”, έγραψε ο Απόστολος Παπαθεοδώρου.

Την αντίδραση των Τούρκων προκάλεσε η κίνηση ενός Έλληνα τουρίστα στην Κωνσταντινούπολη να ανοίξει την ελληνική σημαία εντός του ναού της Αγίας Σοφίας και να φωτογραφηθεί με αυτή.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως: “Ένας Έλληνας τουρίστας, ονόματι Α. Π., προσπάθησε να προκαλέσει στην Αγία Σοφία, την οποία επισκέφθηκε. Εισήλθε στο τέμενος πληρώνοντας 25 ευρώ, επισκεπτόμενος τον γυναικωνίτη του μνημείου. Εκεί ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία. Έβγαλε φωτογραφία και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα με την επισήμανση “Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική”. Το γεγονός προκάλεσε άμεσα, έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία”.

Ο νεαρός άνδρας που προκάλεσε αυτόν τον σάλο στα τουρκικά μέσα λέγεται Απόστολος Παπαθεοδώρου. Έχει αναρτήσει στην πλατφόρμα Χ δύο φωτογραφίες του από την Αγία Σοφία στις 15 Μαρτίου.

Στην πρώτη φωτογραφία βρίσκεται εντός του ναού, στον γυναικωνίτη όπως αναφέρουν και τα τουρκικά δημοσιεύματα, και έχει ανοίξει την ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία. Ποζάρει σοβαρός με φόντο το εσωτερικό του ναού.

Αυτός είναι ο Έλληνας που σήκωσε την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία [εικόνες]

Στην δεύτερη φωτογραφία, ποζάρει έξω από τον ναό της Αγίας Σοφίας, έχοντας ανοίξει και πάλι την ελληνική σημαία.

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Τουρκία. Καταγράφονται μόνο οι αντιδράσεις στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/autos-einai-o-ellinas-pou-sikose-tin-elliniki-simaia-stin-agia-sofia-eikones/