Αλεξανδρούπολη: Σε 12 μήνες έτοιμο το δημοτικό αμφιθέατρο

728

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών – Πώς προβλέπεται να γίνει

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου Αλεξανδρούπολης. Στο χώρο έκανε αυτοψία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ναϊτίδης. Οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπουν την διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεάτρου με ακουστική και σκηνική, ειδική μελέτη φωτισμού σκηνής με χρήση σύγχρονων υλικών και αισθητικών προσεγγίσεων στις υποδομές της σκηνής που στόχο θα έχουν την υποστήριξη δράσεων θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων και συνεδριάσεων «υψηλών προδιαγραφών».

Παράλληλα ανακαινίζονται οι χώροι του φουαγιέ και του ημιώροφου για την εξυπηρέτηση του κοινού, με κατάλληλες υποδομές που θα μπορούν να υποστηρίξουν περιοδικές εκθέσεις. Όλοι οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρίες.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από τον ανάδοχο του έργου «ΝΑΚΑΤ Τεχνική Κατασκευαστική Α.Ε.» και εντάσσεται σε ένα σύνολο έργων στο δήμο μας με τίτλο : «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση των “διεπαφών” του παραδοσιακού αστικού ιστού με τις γειτνιάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες, τους πόλους έλξης και τις παραγωγικές λειτουργίες της πόλης περιφερειακά και πέριξ του Λιμένος Αλεξανδρούπολης».

 

Με την ολοκλήρωσή των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρουπολης απώτερος στόχος θα είναι η διαμόρφωση ενός καινοτόμου, δημιουργικού και σύγχρονου θεάτρου, όπου το κοινό θα απολαμβάνει με άνεση τις κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συνδράμουν τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και στην τουριστική ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα.
“Ολος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του δημοτικού θεάτρου, αφαιρείται και μεταφέρεται με ασφάλεια σε χώρους του δήμου, με σκοπό να συντηρηθεί και θα αποδοθεί σε συλλόγους και φορείς της πόλης μας” αναφέρει σχετικά ο κ. Ναϊτίδης.