Ο Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» αποθέωσαν την Ξάνθη

572

Ως την αρχόντισσα της Θράκης παρουσίασε ο Τάσος Δούσης με την εκπομπή του «ΕΙΚΟΝΕΣ», την Ξάνθη, σε ένα ειδικό αφιέρωμα που προβλήθηκε την Κυριακή (25/02) το απόγευμα στο OPEN.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στην περιοχή για γυρίσματα και το σχετικό αφιέρωμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Με βόλτες στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, το Πόρτο Λάγος, τα Άβδηρα και τον Νέστο, ο Τάσος Δούσης περιέγραψε την περιοχή ως έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό που αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς για μικρές αποδράσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος επισκέφθηκε καταστήματα εστίασης και δοκίμασε την τοπική κουζίνα, γεύτηκε κρασιά που παράγονται στην περιοχή και ανακάλυψε τα γλυκά και τον καφέ της Ξάνθης.

Χαρακτήρισε το μονοπάτι στα στενά του Νέστου ως ένα από τα κορυφαία της χώρας και περιέγραψε την περιοχή ως παράδεισο, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα εξέφρασε άκρως κολακευτικά σχόλια για τη θέα από το παρατηρητήριο του Νέστου.

 

 

«Εδώ είναι ένας Παράδεισος για όσους αγαπούν τη φύση και το περπάτημα. Αυτή είναι η Ξάνθη, αυτές είναι οι ομορφιές της, αυτές είναι οι αποδείξεις ότι αυτή η πόλη δεν πρέπει να έχει την προσοχή σας μόνο την περίοδο του καρναβαλιού. Εδώ το μέρος είναι μαγεία, είναι όνειρο. Να έρθετε με την οικογένεια σας, τους φίλους σας, να αδειάσετε, να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε να μην ακούτε αυτοκίνητα. Εσείς και η φύση. Αυτό είναι» τόνισε εντυπωσιασμένος ο παρουσιαστής.

Εκτός των άλλων, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε και στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής – το οποίο δυστυχώς δεν έχει ικανοποιηθεί εδώ και χρόνια – για το τουριστικό τρενάκι στη διαδρομή Ξάνθη – Δράμα. 

 

 

Στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής θα προβληθούν πλάνα από τη Σταυρούπολη, τα Πομακοχώρια αλλά και τον αστικό ιστό της Ξάνθης.

 

 

Εικόνες με τον Τάσο Δούση | Ξάνθη Α΄Μέρος

Οι Εικόνες με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην «πόλη με τα χίλια χρώματα», την ξεχωριστή Ξάνθη. Ανακαλύπτουν τα μοναδικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς αρχοντικά της Ξάνθης περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης. Ακόμα, παρουσιάζουν και πώς είναι εσωτερικά κάποια από αυτά, όπως το Αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου. Στη συνέχεια, επισκέπτονται το Πόρτο Λάγος, το παραλίμνιο και ταυτόχρονα παραθαλάσσιο χωριό με τα φλαμίνγκο και το πλωτό μοναστήρι, αλλά και τα Άβδηρα, την ιστορική κωμόπολη του νομού Ξάνθης. Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του φτάνουν μέχρι το μπαλκόνι του Παρατηρητήριου Νέστου για να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα. Τέλος, μένουν έκπληκτοι με την καθηλωτική ομορφιά του ποταμού και τον καταρράκτη Λειβαδίτη.

https://www.xanthinea.gr/2024/02/o-tasos-dousis-kai-oi-eikones-apotheosan-tin-xanthi