Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Έβρο

522
Συνάντηση με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Έβρο, Πύραρχο Πασχάλη Χουρτερούδη είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ioannis Zampoukis – Γιάννης Ζαμπούκης, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων διαδεχόμενος τον Σπύρο Κούτρα.
Ο δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Χουρτερούδη για την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Π.Υ. Έβρου, ευχόμενος καλή και παραγωγική θητεία στα νέα του καθήκοντα. Επισημάνθηκε και η επιβεβαιώθηκε η υγιής και στενή συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτακτική ανάγκη, μετά και την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, για την
αναβάθμιση του εθελοντικού κλιμακίου Φερών σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών
δημιουργία εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κίρκη
δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων ΕΜΟΔΕ (Δασοκομάντος) στην Αλεξανδρούπολη και την
πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών για την επάνδρωση των πυροφυλακίων, αιτήματα που έχει ήδη υποβάλλει και επαναλάβει με κάθε αφορμή στην κεντρική διοίκηση της χώρας μας.
Αιτήματα που μετέφερε και ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημητρης Κολγιωνης στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.