Φώτης Χαντζής: «Η κινητοποίηση στις 20 Φεβρουαρίου θα είναι μια “πολιορκία”»

559
Με επτά εκπροσώπους, από τους αγροτικούς συλλόγους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Βύσσας και Τριγώνου, συμμετείχε στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, το μπλόκο των Καστανεών.
«Για κλίμα σύμπνοιας μεταξύ των αντιπροσωπειών των περίπου 50 μπλόκων της χώρας και κοινή παραδοχή ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των αγροτών στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό» έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Φώτης Χαντζής, που συμμετείχε μαζί με τους άλλους έξι εκπροσώπους του μπλόκου των Καστανεών, στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, όπως είπε, οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα θα συμμετέχουν με τρακτέρ στο αγροτικό συλλαλητήριο στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ θα εξεταστεί και η οργανωμένη μετάβαση αγροτών από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με λεωφορεία.
Παράλληλα, την ημέρα του συλλαλητηρίου, σε όλα τα μπλόκα θα γίνουν αποκλεισμοί τελωνείων, λιμανιών και εθνικών οδών. «Αυτό που ειπώθηκε στη Νίκαια ήταν ότι η κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης δεν θα είναι απλά ένα συλλαλητήριο αλλά μία “πολιορκία”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαντζής.
Η πρόταση που θα συζητηθεί στο μπλόκο των Καστανεών, θα είναι να αποκλειστούν στις 20 Φεβρουαρίου, για κάποιες ώρες, και τα δύο τελωνεία της περιοχής, δηλαδή και των Καστανεών και του Ορμενίου.
Ακούστε τις δηλώσεις: https://mega.nz/file/uYpxyJ5A…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ