«Μαζί για Ζωή»: Αυτό είναι το νέο μας γραφείο, ευελπιστούμε στην σύντομη ανθρώπινη διαμόρφωση του…

589
Αγαπητά Μέλη, πολίτες της Ορεστιάδας
και του Βορείου Έβρου.
Με κατάπληξη λάβαμε μόλις χθες ένα τηλεφώνημα από υπάλληλο του Δήμου να εκκενώσουμε το γραφείο του Συλλόγου μας με απόφαση του Δημάρχου. Χρονικό περιθώριο: 3 ημέρες.
Μετά από πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα επικοινώνησε το πρωί ο Δήμαρχος μαζί μου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν μας διώχνει, αλλά μας μεταφέρει σε νέο γραφείο, στα παλαιά Δικαστήρια, έτοιμο με το κλειδί στο χέρι.
Του κατέστησα σαφές, ότι η Δημόσια Διοίκηση απαιτεί γραπτό λόγο, και του ζήτησα έγγραφο, το οποίο και λάβαμε σήμερα το μεσημέρι. Εκεί δεν αναφέρεται στο τελεσίγραφο των τριών ημερών, αλλά μιλάει για την ομαλή μετάβαση.
Χθες λοιπόν πήρα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τηλέφωνο για τον χώρο, ο οποίος δεν είχε καν ενημερωθεί. Σήμερα με πόνο ψυχής πήγε η Αντιπρόεδρος μας και μάζεψε όλα τα πράγματα από το γραφείο, γιατί μέσα στους φακέλους μας υπάρχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία οφείλουμε να προστατέψουμε. Εγώ πάλι, πήγα να δω τον χώρο στα παλαιά Δικαστήρια που έχει προοριστεί για εμάς και το μόνο που έχω να πω είναι προς όλα μας τα Μέλη και τους Δημότες της Ορεστιάδας, είναι το εξής:
Αναγκαζόμαστε για πρώτη φορά στα χρονικά να αναστείλουμε την λειτουργία του Γραφείου του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπάνιων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή», για λόγους ασφαλείας και ακαταλληλότητας χώρου.
Δυστυχώς, αδυνατούμε μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ασθενών, να σας εξυπηρετήσουμε. Από την Φωτογραφία και μόνο θα καταλάβετε για τι συνθήκες μιλάμε. Ο θεός να το κάνει γραφείο.
Υπό κανονικές συνθήκες θα λέγαμε στον νέο μας Δήμαρχο, «καλή Αρχή». Υπό αυτές τις συνθήκες, θα τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την «ευαισθησία και μεγαλοψυχία» του προς τις ευπαθείς ομάδες και τους Δημότες του τόπου μας.
Αυτό είναι το νέο μας γραφείο, ευελπιστούμε στην σύντομη ανθρώπινη διαμόρφωση του. Θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρχουν νεότερα.