Ορεστιάδα: Κρούσματα στρεπτόκοκκου – Αναστολή λειτουργίας για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας

748
Ορεστιάδα: Έκλεισε, προληπτικά, το σχολείο που φοιτούσε η 9χρονη που έφυγε από τη ζωή από στρεπτόκοκκο- την Δευτέρα η επαναλειτουργία του
Στην αναστολή λειτουργίας του 8ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (05/02/24) στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά από αιφνίδια επιδείνωση της υγείας της λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο, που της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια, προχώρησε λίγο πριν το μεσημέρι η δημοτική αρχή Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κι άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο και για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε συνεννόηση με την περιφερειακή δνση Δημόσιας Υγείας, έλαβε την απόφαση να «κλείσει» το σχολείο έτσι ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς και η υγεία των παιδιών να παρακολουθείται από τους γονείς τους.
Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.
Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.
Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο