ΚΤΕΛ: Αποφασίζουν – Στην δυτική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της Νέας Χιλής

1521

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης το αίτημα του ΚΤΕΛ για μεταφορά του Σταθμού της Αλεξανδρούπολης στο ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας στην δυτική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της Νέας Χηλής.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού απαιτείται η αλλαγή χρήσης γης της συγκεκριμένης έκτασης, στο πλαίσιο ενός Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου που αναλαμβάνει να εκπονήσει το ΚΤΕΛ, ώστε να καταστεί επιτρεπτή η χωροθέτηση εγκατάστασης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η οποία θα επικυρωθεί και από σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Την πρόταση υπερψήφισαν 24 δημοτικοί σύμβουλοι, έξι ψήφισαν «λευκό», ένας αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας ώστε να απέχει και δύο επέλεξαν να καταγραφούν στα πρακτικά ως «απόντες».

Οι ενστάσεις που ακούστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης αφορούσαν κυρίως την απουσία εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς τέθηκαν ερωτήματα για το εάν η επιλογή αυτή επηρεάζει την ομαλή εξέλιξη της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλης, αλλά και εάν υποβαθμίζεται ή μειώνεται η αξία των ακινήτων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή με το ιδιόκτητο οικόπεδο του ΚΤΕΛ, εφόσον ο Σταθμός του μεταφερθεί εκεί.

Επιφυλάξεις εκφράστηκαν και για το κατά πόσο η συγκεκριμένη επιλογή θα είναι «πραγματικά προς όφελος της πόλης». Καθολική ήταν, πάντως, η παραδοχή ότι «το ΚΤΕΛ πρέπει να φύγει από το κέντρο της πόλης», όπως και η αναγνώριση του πλεονεκτήματος που δημιουργεί πλέον για τη μεταφορά του στα δυτικά της πόλης, η κατασκευή των περιφερειακών δρόμων της Αλεξανδρούπολης.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ