Σημαντική αλλαγή του καιρού-Ισχυρές καταιγίδες-Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

2895

Σημαντική αλλαγή του καιρού περιμένουμε… από αύριο στην Χώρα μας με ισχυρές ριπές ανέμου ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Χώρας αλλά και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ Δευτέρας!

 

Προς το παρών χάνουμε και πάλι το timing… το σωστό χρόνο σε συνδυασμό υετου-θερμοκρασίας..έρχεται πιο μπροστά το βαρομετρικό χαμηλό ρίχνει τις ισχυρές καταιγίδες και η πτώση έρχεται αργότερα αφού έχει περάσει το χαμηλό…αν η πτώση τη θερμοκρασίας ερχόταν από Σάββατο θα μιλούσαμε τώρα για μισό μέτρο χιόνι….θα χιονιζονταν ακόμη και η Αλεξανδρούπολη…Φυσικά ακόμη τίποτα δεν έχει κλειδώσει και μέχρι και την τελευταία ημέρα ίσως υπάρξουν αλλαγές. (ΠΗΓΗ: Ορέστης Ορεστιάδα)

Πιο αναλυτικά

Σάββατο περιμένουμε πυκνές νεφώσεις σε όλη τη χώρα ενώ ασθενή φαινόμενα από τις πρωινές σε Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις..πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από τα ξημερώματα Κυριακής τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικοτερα επηρεάζοντας όλη την Χώρα. Απο το μεσημέρι Κυριακής βελτίωση στα κεντρικά τμήματα .

Την Δευτέρα φαινόμενα πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τα νότια και ανατολικά τμήματα.

Ενώ την Τρίτη θα επηρεάζονται τα τμήματα στο Αιγαίο και τα νότια ενώ πιο ασθενή την υπόλοιπη Χώρα.

Την Τετάρτη λίγα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια τμήματα

Χιονοπτώσεις 0-400μ υψόμετρο στα βόρεια

900-1000μ στα βορειοδυτικά

1500-1600μ στα κεντρικά

Οι άνεμοι το Σάββατο θυελλώδεις νοτιάδες 7-8 μποφόρ στα δυτικά και ανατολικά τμήματα

Την Κυριακή ενισχύονται στα 9-10 μποφόρ στα πελάγη στα κεντρικά και νότια τμήματα καθώς και στα βορειοανατολικα.

https://weathernewsgr.blogspot.com/2024/01/blog-post_38.html?fbclid=IwAR3_YqkjQ1SPcWOGchLogsMhVjbnsUZiIgKSUx-D_lfMZtRn9plf4ikXr9M