Πιτιακούδης, Γκουλιάμα και Σειτανίδης το νέο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ

643

ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ, ΓΚΟΥΛΙΑΜΑ ΚΑΙ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜ-Θ

Οι πρώτες τους δηλώσεις

Το νέο προεδρείο του εξέλεξε σήμερα στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή με τη νέα του σύνθεση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Μιχάλης Πιτιακούδης, από την διοικούσα παράταξη, Αντιπρόεδρος η κ. Αλεξάνδρα Μανδαλίδου-Γκουλιάμα από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και Γραμματέας ο κ. Χάρης Σείτανίδης από την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή».

 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική διαδικασία ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Τοψίδης καυτηρίασε την στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ψήφισαν λευκό στην υποψηφιότητα του κ. Πιτιακούδη, σε αντίθεση με την υπερψήφιση από πλευράς της διοικούσας παράταξης της Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Συμβουλίου.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις των μελών του νέου Προεδρείου Τα στελέχη της Περιφερειακής Επιτροπής Στη συνέχεια εκλέχτηκαν, με μυστική ψηφοφορία, τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ, η οποία είναι εννιαμελής, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο Περιφερειάρχης ή Αντιπεριφερειάρχης που θα ορίσει ο ίδιος (που φαίνεται να είναι και το σενάριο το οποίο θα ακολουθηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ), πέντε συμβούλους της συμπολίτευσης και τρείς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Έτσι από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν ως τακτικοί Σύμβουλοι ο κ. Στυλιανός Ιγνατιάδης, ο κ. Φατήχ Ισμαήλκο, η κ. Φανή Μπαχαρίδου, η κ. Βασιλική Παυλακάκη και ο κ. Κωνσταντίνος  Κόντος Αναπληρωτές είναι οι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Μανώλης Ταπατζάς, Ριτβάν Μολλά Ισά, Στυλιανός Κατσογριδάκης και Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν.

Οι Σύμβουλοι από την αντιπολίτευση συμμετείχαν σε κοινό ψηφοδέλτιο, με την μείζονα αντιπολίτευση να προτείνει έξι υποψηφίους, και τις δύο πρώτες παρατάξεις της ήσσονος αντιπολίτευσης,  να προτείνουν από ένα σύμβουλο.

Τελικά τακτικοί σύμβουλοι εξελέγησαν μόνο από την παράταξη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, ο κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, ο κ. Κώστας Κουρτίδης και ο κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ.

Οι δύο πρώτοι αναπληρωματικοί προέρχονταν επίσης από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, και είναι η κ. Κατερίνα Μποδούρογλου και ο κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Στην τρίτη θέση ισοψήφησαν οι Νίκος Τσαλικίδης, από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, ο κ. Χάρης Σεϊτανίδης από την «Παράταξη Μαζί για την Αλλαγή» και ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», με τον τελευταίο να αναδεικνύεται νικητής από την κλήρωση που ακολούθησε και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση αναπληρωτή.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr