Στο τραπέζι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

990

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες δημοτικές αρχές, σε όλη την Ελλάδα, επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αυξήσεις δημοτικών τελών, ώστε να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες αυξημένες ανάγκες, στις οποίες προστίθενται πλέον οι αυξήσεις μισθών στους υπάλληλους.

Φόβους για αυξήσεις-φωτιά στα δημοτικά τέλη εκφράζουν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης μετά από το χαράτσι των 240 εκατ. ευρώ, το οποίο καλούνται να καταβάλουν οι δήμοι της χώρας μέσα στο 2024 για την αναδρομική απόδοση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Ήδη οι δήμαρχοι της χώρας προετοιμάζονται για προσφυγές στην ελληνική δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ένα άδικο μέτρο και διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν να μετακυληθούν πρόσθετα οικονομικά βάρη στους πολίτες.

Οι κινήσεις ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει την αποφασιστικότητα της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε δικαστική προσβολή του μέτρου.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων θα τιναχθούν στον αέρα, τονίζει ότι το μέτρο είναι άδικο και για την αυτοδιοίκηση αλλά και για τους δημότες και κάνει λόγο για αδυναμία του κεντρικού κράτους να καλύψει τη δική του αποτυχία ως προς την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι δήμοι και οι δημότες να πληρώσουν την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών για τη φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, ο σχεδιασμός και υλοποίηση των οποίων αποτελεί ευθύνη του κεντρικού κράτους», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Είναι γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα ακούσουμε δηλώσεις , όπως:

Ναι, αυξάνονται τα τέλη, αλλά δεν γίνεται αλλιώς…

Δεν αποκλείω τίποτα για τα τέλη…

Παγωμένα στα ίδια επίπεδα των τελευταίων ετών θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη…