Γκαρά και Μπέρδου στα νέα στελέχη «πρώτης γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Τα 11 πρόσωπα-κλειδιά

647

 

Νέα ομάδα «κρούσης» ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της ριζικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της ανάδειξης ενός νέου στελεχιακού δυναμικού, το οποίο θα επωμιστεί συγκεκριμένους τομείς πολιτικής ευθύνης.

Από την Κουμουνδούρου καθιστούν σαφές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υλοποιήσει απολύτως τις δεσμεύσεις του, ανανεώνοντας την εικόνα του κόμματος και φέρνοντας στο προσκήνιο μία νέα γενιά στελεχών «πρώτης γραμμής», πάνω στα οποία θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πρόκειται για πρόσωπα νέα αλλά και με εμπειρία, ενώ είναι εμφανές πως ακολουθείται μια λογική αποκέντρωσης, καθώς δεν προέρχονται μόνο από την Αθήνα αλλά και από την περιφέρεια.

Τα 11 πρόσωπα-κλειδιά 

Θανάσης Οικονόμου

Θανάσης Οικονόμου

Τον συντονισμό της στεγαστικής πολιτικής που αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητες για την ηγεσία της Κουμουνδούρου αναλαμβάνει ο Θανάσης Οικονόμου από τα Γιάννενα. Από το 2009 έως το 2012 είχε διατελέσει βουλευτής, ενώ, μεταξύ άλλων, είχε εκλεγεί και είχε διατελέσει μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Ιωαννίνων και αναπληρωτής γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΓΕΣΣΕΒΕ).

Λίλα Σουλελέ

Λίλα Σουλελέ

Η Λίλα Σουλελέ, εκ Ιωαννίνων ορμώμενη και αυτή, είναι αναπληρώτρια συντονίστρια Δικαιοσύνης. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και εξειδικεύτηκε στο Δημόσιο Δίκαιο και στις συμβάσεις δημοσίων έργων. Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος με κύριο αντικείμενο το Αστικό, Εταιρικό, Τραπεζικό και Φαρμακευτικό Δίκαιο, ενώ είναι παρούσα από τα μαθητικά της χρόνια στα κοινωνικά κινήματα.

Τζένη Αρσένη

Τζένη Αρσένη

Η Τζένη Αρσένη, σκηνοθέτρια και θεατρολόγος, δραστηριοποιείται στην Α΄ Αθήνας και είναι συντονίστρια Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Θεατρολογία, Σκηνοθεσία Θεάτρου, Όπερας και Κινηματογράφου στην Αγγλία και στην Αμερική, και έχει κάνει διδακτορική διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από διεθνείς οργανισμούς. Ως σκηνοθέτρια έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς φορείς (Royal Albert Hall, Center for Contemporary Opera, San Francisco Opera Center κ.ά.).

Αγγελική Λεβέντη

Αγγελική Λεβέντη

Η Αγγελική Λεβέντη, από την Ανατολική Αττική, αναλαμβάνει συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Έχει σπουδάσει Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία και εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών της από το 2004, έχοντας συμμετάσχει στην ομάδα δημιουργίας του ΑΜΚΑ. Κατά το παρελθόν είχε εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος. Μεταξύ άλλων, έχει εκπονήσει τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Πολίτη σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Χρύσα Καραγιάννη

Χρύσα Καραγιάννη

Η Χρύσα Καραγιάννη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, είναι αναπληρώτρια συντονίστρια Τουρισμού. Σπούδασε Βιολογία και κατέχει δύο μεταπτυχιακά, στη Διατροφή και στη Διαιτολογία. Εργάζεται από το 1995 ως κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος. Διατελεί πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων. Είναι, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ρόδου και του Συλλόγου «Ροδαυγή» για παιδιά που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Εφη Μιχελάκη

Έφη Μιχελάκη

Η Έφη Μιχελάκη από την Κοζάνη έχει σπουδάσει Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση των Επιχειρήσεων-MBA» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια διδάκτορας με αντικείμενο την «εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη Δημοκρατία». Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια Πληροφορικής σε δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θοδωρής Δουλουμπέκης

Θοδωρής Δουλουμπέκης

Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, από το Ρέθυμνο, είναι πολιτικός μηχανικός. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Βασικό αντικείμενο της εργασίας του μέχρι σήμερα είναι οι αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες, καθώς και η διαχείριση οικιστικών και εμπορικών projects. Από το 2020 είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ρεθύμνου. Από το 2014 μέχρι και το 2019 ήταν επικεφαλής των οργανώσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην Ελλάδα.

Κατερίνα Μπέρδου

Κατερίνα Μπέρδου

Η Κατερίνα Μπέρδου ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομική και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο και είναι νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου για δύο θητείες (2015-2021) και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου σκέψης και προβληματισμού «ΣΥΝ-ΟΛΟ».

Νατάσα Γκαρά

Νατάσα Γκαρά

Η Νατάσα Γκαρά έχει διατελέσει βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου. Έχει συνεχή κοινωνική και πολιτική δράση με σκοπό την ανάδειξη ζητημάτων του Έβρου.

Κλειώ Αγγουράκη

Κλειώ Αγγουράκη

Η Κλειώ Αγγουράκη από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας σπούδασε Επικοινωνία, ΜΜΕ, Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σχέσεις στο ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διατηρεί τη δική της επιχείρηση στον τομέα της μηχανογράφησης εκθέσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τον κλάδο της εστίασης. Δραστηριοποιείται ιδιαιτέρως στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μυρτώ Κοροβέση

Μυρτώ Κοροβέση

Η Μυρτώ Κοροβέση, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΑΠΕΙ με θέμα «Δίκαιο και Τεχνολογίες», εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία, είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργαζόταν στην εστίαση. Έχει κατακτήσει την 3η πανελλαδική θέση σε φιλοσοφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών.

https://www.avgi.gr/politiki/470949_ta-nea-stelehi-protis-grammis-ta-11-prosopa-kleidia