Σουφλί: Μουσείο Τέχνης Μεταξιού από 1 έως 6 Δεκεμβρίου 2023 – έκθεση φωτογραφίας

827
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συνεχίζοντας την δημιουργική του πορεία και ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, υλοποίησε το φωτογραφικό έργο με τίτλο “Εικόνες από Μετάξι”.
Οι φωτογράφοι του Κέντρου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέσο δημιουργικής έκφρασης φωτογράφισαν το μετάξι. Η διαδρομή από την μουριά μέχρι το ύφασμα του μεταξιού, κρύβει ιστορίες και στιγμές που αποτυπώθηκαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό μοναδικά. Έργα τέχνης, από έναν άλλο κόσμο – παράλληλο από αυτόν που βιώνουμε.
Το φωτογραφικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τυπώθηκε πάνω σε ύφασμα από μετάξι. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ένα «διπλό» έργο τέχνης. Το ύφασμα από μετάξι προϊόν 100% βιολογικής καλλιέργειας και τις εικόνες από όλη την διαδικασία παραγωγής του.
Οι δημιουργοί – φωτογράφοι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Γιάννης Γκόγκος, Χριστίνα Γκούσιου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Δημοσθένης Καραγεωργίου, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Ηλίας Παπαδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Γιούλα Πατσή, Ανέζα Σπανοπούλου, Τζούλια Τσιρίδου.
Στόχος του project είναι μέσω της φωτογραφικής τέχνης, το ευρύ κοινό να ανακαλύψει και να μάθει για την τέχνη του μεταξιού μέσα από εικόνες, δημιουργίες των φωτογράφων.
Πιο συγκεκριμένα η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στο Σουφλί στην πρωτεύουσα του μεταξιού και στην Αλεξανδρούπολη.
Σκοπός είναι, με το παρόν έργο να επιτευχθεί η ανάδειξη και προβολή της τέχνης του μεταξιού αλλά και η σύγχρονη έκφραση μέσω της φωτογραφικής τέχνης.
Το αποτέλεσμα του έργου θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό, με δύο εκθέσεις φωτογραφίας οι οποίες υλοποιούνται, με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και του Δήμος Σουφλίου και την Υποστήριξη του Μουσείο Τέχνης Μεταξιού- Art of Silk Museum. Χορηγός επικοινωνίας e-evros.gr
Εγκαίνια της έκθεσης: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:00.
Μουσείο Τέχνης Μεταξιού (Βασιλέως Γεωργίου 199, 68400, Σουφλί), από 1 έως 6 Δεκεμβρίου 2023.