Αλεξανδρούπολη: 1η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Digi-Inclusion

754
1η Συνάντηση και Συζήτηση Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου
Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η 1η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Digi-Inclusion που υλοποιεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε:
✔️εκτενής παρουσίαση της δομής του έργου, των στόχων που τίθενται καθώς και των επόμενων βημάτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική υλοποίησή του από τα μέλη της ομάδας έργου.
✔️ανάλυση του κομβικού ρόλου που θα διαδραματίσουν οι εμπλεκόμενοι κατά τη συμμετοχή τους στη λεγόμενη “Τοπική Ομάδα Δράσης”, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας του προγράμματος καθώς επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή φορέων και δημοτών σε αυτή.
✔️ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων πάνω στο θέμα της ψηφιακής ένταξης που διαπραγματεύεται το έργο, μέσω του δικτύου πόλεων στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Ο διαμοιρασμός των απόψεων των παρευρισκόμενων πάνω στο κεντρικό θέμα του έργου, αποτελεί βασικό συστατικό για την εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, που είναι και το τελικό παραδοτέο του προγράμματος στο τέλος του 2025.
🔜Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις με την Τοπική Ομάδα Δράσης, στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως και απλοί πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση ιδεών και αποφάσεων πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο και μάλιστα ένα πραγματικά σύγχρονο εργαλείο για τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με την υπεύθυνη έργου κα Τριάδα Τσακιρούδη, προϊσταμένη τμήματος κοινωνικής πολιτικής & ισότητας των φύλων tsakiroudi@alexpolis.gr.
Περισσότερα για το έργο στην αγγλική γλώσσα: https://urbact.eu/networks/digi-inclusion