Τον Απρίλιο του ‘24 η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των αποθηκών του ΟΣΕ

637
Στην τελική ευθεία το έργο για την λειτουργία τους ως εκθεσιακός χώρος, κινηματοθέατρο και καφέ-εστιατόριο – Νέα παράταση έλαβε ο εργολάβος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Τη δεύτερη, κατά σειρά, παράταση προθεσμίας για τον Απρίλιο του 2024 ζήτησε και έλαβε η εταιρεία που έχει αναλάβει το απαιτητικό έργο της ανάδειξης-αξιοποίησης των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών 1-3 σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και την ανέγερση νέου κτηρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροισης κοινού (χώροι εστίασης-καφέ).
Η σύμβαση για το έργο είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2019 με προϋπολογισμό άνω του 1,5 εκ ευρώ και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί 3 χρόνια αργότερα. Ωστόσο, πέρσι δόθηκε παράταση ως τον φετινό Νοέμβριο, ενώ στο νέο αίτημα για παράταση ως τον Απρίλιο, ο ανάδοχος επικαλέστηκε λόγους που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών (καύσωνας, παγετός, βροχοπτώσεις) που είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν εργασίες συνολικά για 149 μέρες.

Επιπλέον, οι εργασίες της αρχικής σύμβασης έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η 3η συμπληρωματική σύμβαση με τον αντίστοιχο ανακεφαλαιωτικό πίνακα,  ο οποίος θα περιλαμβάνει εργασίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στους μέχρι σήμερα εγκεκριμένους πίνακες εργασιών και  που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του.

Τέλος, ο ανάδοχος δήλωσε υπεύθυνα ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της παράτασης προθεσμίας, παραιτείται από κάθε απαίτηση για αποζημίωση που θα προέκυπτε από την παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου, εκτός της νόμιμης αναθεώρησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει παράταση για την ολοκλήρωση του έργου ως τις 13 Απριλίου 2024.

Κ.Η.

INFO

Στην Αποθήκη 1  (προς τον ΟΣΕ) θα λειτουργήσουν εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων σε συνολικό εμβαδόν 309 τ.μ. Η Αποθήκη 2 θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ, συνολςικού εμβαδού 558 τ.μ. Στην θέση της Αποθήκης 3 (γωνιακή) κτίστηκε ένα νέο διώροφο κτίριο, εμβαδού 507 τ.μ. που θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο.

Τον Απρίλιο του ‘24 η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των αποθηκών του ΟΣΕ