Σούπερ Μάρκετ: «Το Καλάθι των Χριστουγέννων» στο επίκεντρο συνάντησης με τον Υπουργό Ανάπτυξης

520

Θέματα καθοριστικής σημασίας για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ συζήτησαν εν όψει και των εορτών οι εκπρόσωποι της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Παντελιάδη και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Οι δύο πλευρές, οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας συζήτησαν τα εξής θέματα:

Η εφαρμογή του «Καλαθιού των Χριστουγέννων» ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Η εξέλιξη της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και ο ενδεχόμενος εμπλουτισμός της με περισσότερα προϊόντα με την ένδειξη – 5%.

Ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς και την αποτροπή των μηχανισμών που αυξάνουν τις τιμές στο ράφι όπως και των πλασματικών προωθητικών ενεργειών.

Ο Κώστας Σκρέκας χαρακτήρισε τη συνάντηση με τους εκπροσώπους «Ιδιαιτέρως εποικοδομητική». Στη συνάντηση σήμερα Δευτέρα, 27 από την πλευρά της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), συμμετείχαν ο Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ), ο Γενικός Γραμματέας, Κώστας Μαυροειδής (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) και ο Γενικός Διευθυντής Απόστολος Πεταλάς.

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας: «Αδιαμφισβήτητος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστικη δυνατότητα όλων των καταναλωτών, ιδίως των πιο ευάλωτων, εντός των συνθηκών που δημιουργεί η εισαγόμενη ακρίβεια. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το τοπίο των παραπλανητικών προσφορών και εκπτώσεων προς όφελος του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού και της θωράκισης του καταναλωτικού κοινού»