Αίτημα Ερντογάν για επίσκεψη στη Θράκη

4089

Στο πλαίσιο των διαφόρων που συζητούνται τις τελευταίες μέρες, πληροφορίες θέλουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει αιτηθεί να επισκεφτεί τη μειονότητα της Θράκης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

Και είναι λογικό, αφού ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργος Γεραπετρίτης θέλει να είναι όλα στην εντέλεια, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της παρουσίας του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των διαφόρων που συζητούνται τις τελευταίες μέρες, η στήλη Big Mouth του powergame.gr αναφέρεται σε μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θελήσει να επισκεφτεί μεταξύ των άλλων και τη μειονότητα της Θράκης.

Tι αναφέρει η στήλη “Big Mouth”

-Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα. Και είναι λογικό, αφού ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργος Γεραπετρίτης θέλει να είναι όλα στην εντέλεια, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της παρουσίας του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των διαφόρων που συζητούνται τις τελευταίες μέρες, πληροφορούμαι ότι υπήρξε μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος Ερντογάν στο πλαίσιο της εν Ελλάδι παρουσίας του, θα θελήσει να επισκεφτεί μεταξύ των άλλων και τη μειονότητα της Θράκης. Όπως αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά, εκ των πραγμάτων προκαλεί πονοκέφαλο στην ελληνική πλευρά. Δεν σας κρύβω όμως ότι η επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα ΥΠΕΞ και τον Τούρκο ομόλογό του βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα πολλά από τα διαδικαστικά θέματα να λύνονται πριν καν εμφανιστούν στο διπλωματικό τραπέζι.