Αλεξανδρούπολη: Γαλλικός σταθμός – έγκριση της ειδικής αρχιτεκτονικής (…) μελέτης

1301

(Σαν δώρο γενεθλίων)

Σε δεκαπέντε μέρες από σήμερα η σελίδα μας ” Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης “, θα κλείσει πέντε ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο διαδίκτυο -κυρίως- αλλά και σε ποικίλες δράσεις, που έγιναν με ένα και μοναδικό σκοπό..: την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη διάσωση και ανάδειξη του μνημειακού συγκροτήματος και γενέθλιου τοπόσημου της πόλης μας!
Στα πέντε αυτά χρόνια και παρά τις ποικίλες “εσωτερικές περιπέτειες”, δυσκολίες και αδυναμίες των φίλων, έγινε εφικτό σήμερα, να βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών και των κόπων μας..!

Έχουμε την μεγάλη χαρά να κοινοποιούμε την έγκριση της ειδικής αρχιτεκτονικής (…) μελέτης και των συνοδών μελετών που αφορούν στο κτίριο του Σταθμού διαλογής του ΟΣΕ δλδ, στο Γαλλικό σταθμό ή στο “Ξύλινο” όπως έχει καταγραφεί διακριτικά στον κοινό λόγο των πολιτών της Αλεξανδρούπολης..

!!

 

Είχαμε τη χαρά να δούμε ( …εξωδίκως είναι αλήθεια) την βασική μελετητική κατεύθυνση στην τεχνική περιγραφή του έργου πριν δεκαπέντε μέρες και θεωρούμε πως μπορούμε να
ελπίζουμε ότι δεν πήγαν χαμένοι οι αγώνες των φίλων του Γαλλικού..!
Μένει να δούμε (και θα είμαστε παρόντες…) την υλοποίηση των εγκεκριμένων μελετών, μέχρι να αποδοθεί το μνημείο όπως του αρμόζει, στην κοινωνία της πόλης μας, με την αίγλη που του πρέπει αλλά και τον ρόλο που παίζει στην εξέλιξή της..!
Το επιμύθιο αυτής της εορταστικής ανάρτησης θα μπορούσε να είναι το γνωστό, ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε..!
Σαν υστερόγραφο θυμίζουμε ότι το υπέροχο Πασαλίκι, θα μπορούσε ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε τότε κάτι ανάλογο με το διαδίκτυο και το Facebook..!
Από την διαχειριστική ομάδα.