Αναστάτωση επικρατεί στη σχολική κοινότητα πέντε σχολείων του Έβρου

4423

Αναστάτωση επικρατεί στη σχολική κοινότητα πέντε σχολείων του Έβρου, στο σενάριο – πρόταση που προωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, να συγχωνευτούν:

Τα Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, και τα Ημερήσια Γυμνάσια και Λύκεια Βύσσας, Δικαίων και Τυχερού, και από το επόμενο σχολικό έτος (2024-2025) να λειτουργήσουν ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόταση της Δευτεροβάθμιας έχει ήδη κοινοποιηθεί στους δήμους Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, στους οποίους λειτουργούν οι σχολικές μονάδες που προτείνεται να συγχωνευτούν, και οι δημοτικές αρχές καλούνται να συγκαλέσουν έως τις 13 Νοεμβρίου τα δημοτικά συμβούλια, ώστε να αποφασίσουν για τις εισηγήσεις τους επί της πρότασης.

Η πρώτη αντίδραση ήταν του

Δημήτρη Δαρούση –  Αντιδήμαρχος Δήμου Σουφλίου που αναφέρει σε σχετική ανάρτηση:

“Θεωρώ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου Έβρου να προτείνει την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Τυχερού και την μετατροπή του Γυμνασίου Τυχερού σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις.
Η κοινωνία του Τυχερού είναι κάθετα απέναντι σε αυτή την ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου μας και θα μας βρουν απέναντί τους το επόμενο διάστημα εάν δεν αποσύρουν την πρόταση αυτή”