Κομοτηνή: “ΟΛΗ Η ΘΡΑΚΗ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ” αφιερωμένος στον Χρόνη Αηδονίδη.

3545

“ΟΛΗ Η ΘΡΑΚΗ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ” αφιερωμένος στον Χρόνη Αηδονίδη.

55 Σύλλογοι από όλη τη Θράκη βρέθηκαν στο κέντρο της Κομοτηνής , πιάστηκαν χέρι χέρι, ντυμένοι στα μαύρα, με τους ήχους από 15 γκάιντες , νταούλι και ακορντεόν, χόρεψαν συμβολίζοντας το πένθος για την οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, αλλά και για αποχαιρετισμό στον μεγάλο Θρακιώτη Χρόνη Αηδονίδη.

Την ευθύνη για την οργάνωση της δράσης είχε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Οσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής , χόρεψαν  ζωναράδικο, μαντηλάτο και  τραγουδήσαν  τα  θρακιώτικα τραγούδια: Πετούν τα περιστέρια σου, Πέρασα από ΄να γιοφύρι, Της μαντζουράνας τον ανθό, Καλή μου Ράντω, Μήλο μ νεραντζώ, Φεγγαράκι μου λαμπρό, Στάνω, Φέτος το καλοκαιράκι, Στο χωρίο Μεταξάδες, Ήταν πέντε έξι νταήδες, Λιανοχορταρούδια, Μαργούδι.

Μετά τη λήξη της δράσης στρώθηκε ένα χαλί από ζωγραφισμένα λάβαρα από μαθητές που είχαν έμπνευση από τον τίτλο της δράσης Κομοτηνή, όλη η Θράκη ένας κύκλος.

Συμμετείχαν το νηπιαγωγείο Ν.Σιδηροχωρίου και το 5ο Κομοτηνής, τα δημοτικά σχολεία Δικαίων Έβρου, Ν. Σιδηροχωρίου, 5ο και 10ο Κομοτηνής, το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής και το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νότης Χαραλαμπίδης ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στην Κομοτηνή, ενώ πριν την έναρξη του χορού κρατήθηκε ένα βουβό λεπτό περισυλλογής για τα καμένα δάση  και εκτάσεις της φετινής καταστροφής αλλά και στην μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη.

ΑΠΟ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ MARON NEWS. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:

https://www.facebook.com/maronnewsgr

https://www.facebook.com/theatrokomotinis

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=326213340030064

https://fb.watch/ogusnA_knR/

https://www.facebook.com/paratiritis.thrakis/videos/326213340030064