Αντωνιάδη: Από το Διδυμότειχο του Έβρου, στον Υψηλάντη του Μίτσιγκαν

1686

Η αθλήτρια του Θανάση Τσιτσιμάκα που έδειξε σε μικρή ηλικία ότι έχει προοπτικές στα ψηλά εμπόδια καθώς είναι και η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ Κ18 (ακόμα Κ18 είναι η ίδια…) τόσο στα 100μ (13.61) όσο και στα 60μ (8.52) και ήταν το Νο2 στον κόσμο, άφησε πίσω τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στον Έβρο με την έλλειψη υποδομών που την ανάγκαζαν να ταξιδεύει καθημερινά 170χλμ (πήγαινε-ελα) μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να προπονηθεί.

Εδώ και τρεις μήνες περίπου η Αντωνιάδη ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκίνησε να φοιτά στο πανεπιστήμιο του ανατολικού Μίτσιγκαν, εκεί όπου τα επόμενα χρόνια θα προπονείται σε ιδανικές συνθήκες και θα πραγματοποιεί τις εμφανίσεις στο NCΑΑ ακολουθώντας το αμερικάνικο όνειρο.

Η (σχεδόν) 18χρονη εμποδίστρια θα εκπροσωπεί πλέον τους αετούς του ανατολικού Μίτσιγκαν στους αγώνες που θα παίρνει μέρος και μίλησε στο Sportsfeed για αυτήν την αρχή καθώς βρέθηκε από το Διδυμότειχο του Έβρου στην πόλη που φέρει το όνομα του Δημήτριου Υψηλάντη: «Ο πρώτος μήνας ήταν ζόρικος αλλά τώρα κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Αυτό που με δυσκόλεψε στην αρχή πιστεύω ήταν η διαφορετική καθημερινότητα, οι πιο γρήγοροι ρυθμοί, το να ακολουθώ ένα γεμάτο πρόγραμμα που ήταν πολύ οργανωμένο, η γλώσσα και εννοείται το ότι είμαι μακριά από την οικογένεια μου».

Η εγκατάστασή της στο Μίτσιγκαν σημαίνει νέος προπονητής και συναθλητές για την Αντωνιάδη αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στη νέα της ομάδα: «Η συνεργασία μου με τον προπονητή πηγαίνει πολύ καλά, μου δείχνει πολλά διαφορετικά πράγματα πάνω στην τεχνική και στην προπόνηση από αυτά που είχα συνηθίσει και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει. Με την ομάδα έχουμε επίσης αρκετά καλές σχέσεις και από την αρχή με έκαναν να νιώσω αρκετά άνετα ως πρωτοετής». Η επιστροφή της στην αγωνιστική δράση δεν θα αργήσει πολύ ακόμα και η ίδια προσμένει για να καθίσει στον βατήρα: «Έχουμε τον πρώτο μας αγώνα σε λιγότερο από έναν μήνα αλλά είναι κυρίως προπονητικός. Οι σημαντικοί ξεκινάνε μετά το νέο έτος. Ανυπομονώ να δω το κλίμα και πως λειτουργώ εγώ μέσα σε αυτό! Η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για εμένα με τον τραυματισμό που είχα και έχω να τρέξω στο κλειστό 2 χρόνια».

Φυσικά όσο είναι στο Μίτσιγκαν θα χρειαστεί την ίδια βαρύτητα που δίνει στις προπονήσεις της να δίνει και στις ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις και το αντικείμενο που επέλεξε να φοιτά: «Σπουδάζω excercise science και σκέφτομαι να το πάω σε χειροπρακτική ή φυσικοθεραπεία αργότερα, αλλά εδώ μπορείς αλλάξεις ειδικότητα μέχρι και το δεύτερο σου χρόνο χωρίς να σε επηρεάσει κάπου, οπότε το σκέφτομαι ακόμη. Προς το παρόν τα μαθήματα δεν είναι πολύ απαιτητικά αλλά κάθε εξάμηνο θα δυσκολεύει λιγάκι. Δεν είναι έτσι όπως τα περίμενα. Στην Ελλάδα δουλεύουν διαφορετικά αλλά όλα τα μαθήματα που παίρνω τώρα μου είναι πολύ ενδιαφέρον».

Πηγή: sportsfeed.gr