13η Μανιταρογιορτή στο Δάσος Δαδιάς – Καλός καιρός, πολύς κόσμος

1424
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που επισκέφτηκε την περιοχή της Δαδιάς, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διήμερη 13η Μανιταρογιορτή!
Η ημέρα ξεκίνησε με σεμινάριο Μανιταρογνωσίας & Μανιταροφιλίας, συνεχίστηκε με επίδειξη αναζήτησης τρούφας, επίδειξη ξυλογλυπτικής, βαζάκια με τουρσί μανιταριού και έκλεισε με το πιο νόστιμο μανιταρογεύμα!
13η ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ
Διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Επιμορφωτικό Σύλλογο ‘’Ακρίτας Δαδιάς’’, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Σουφλίου και τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς – Παράρτημα Δαδιάς, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Σημαντική η προσφορά των εθελοντών
«Συγχαρητήρια στα παιδιά με τα κίτρινα μπλουζάκια!» έλεγαν οι επισκέπτες φεύγοντας από τη 13η Γιορτή Μανιταριών στο Δάσος της Δαδιάς!
Σάββατο 4/11/2023 και ώρα 10:00 – 13:30 στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης Δαδιάς, ομιλίες με θέμα:
• H μανιταρογνωσία & η μανιταροφιλία στην Ελλάδα
• Αποθήκευση & συντήρηση μανιταριών
• Επίδειξη & παρασκευή τουρσί μανιταριών
• Γνωριμία με τις τρούφες & επίδειξη ανεύρεσης τρούφας
• Μανιταρομαγειρέματα
Κυριακή 5/11/2023 και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Κέντρου Ενημέρωσης Δαδιάς πραγματοποιήθηκε σεμινάριο «Φυσικής καλλιέργειας μανιταριών» και αμέσως ακολούθησε περίπατος στο δάσος προς αναζήτηση μανιταριών, έκθεση των μανιταριών που έχουν συλλεχθεί και ταυτοποίηση τους.
Στη συνέχεια, κάτοικοι και επισκέπτες δοκίμασαν διάφορες συνταγές με μανιτάρια,  με τη συνοδεία λαϊκό-παραδοσιακής Θρακιώτικης μουσικής, παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς συλλόγους, στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Forest INN.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς – Παράρτημα Δαδιάς, του ΟΦΥΠΕΚΑ, διαδραστικά παιχνίδια από την ομάδα Art Αttack, ανάγνωση παραμυθιών στο δάσος από την Εταιρία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης και επίδειξη ξυλογλυπτικής σε κορμό δέντρου.