ΔΠΘ: Η Νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη – Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

1368

Παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού στο Υπουργικό Συμβούλιο οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την ενδυνάμωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας της Ακαδημίας Αθηνών και την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στη χώρα.

«Αναβαθμίζουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ιδρύοντας νέα Τμήματα σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και εντάσσοντας σε αυτό υφιστάμενα Τμήματα που ήδη λειτουργούν στην Περιφέρεια. Στο ίδιο πλαίσιο, υλοποιούμε μικρής κλίμακας αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη» σημείωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στον απόηχο του Υπουργικού Συμβουλίου, που διεξήχθη όπως κάθε φορά παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ήταν άλλωστε ο πολιτικός που υποσχέθηκε ότι το ΔΠΘ θα γίνει το 3ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη χώρα, στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τον φετινό Ιανουάριο.

Η επέκταση σε Τμήματα και πόλεις
Σύμφωνα με το σχέδιο που πρόσφατα παρουσίασε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτης Μάρης: Από τη μία στο ΔΠΘ ενσωματώνονται Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου σε Δράμα, Καβάλα, Διδυμότειχο. Από την άλλη επιτέλους προχωρούν στην πράξη τα Τμήματα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

Πιο αναλυτικά, τα Τμήματα Πληροφορικής, Χημείας και Φυσικής (δηλαδή ολόκληρη η Σχολή Θετικών Επιστημών) με έδρα την Καβάλα ενσωματώνονται στο ΔΠΘ. Επίσης, τα Τμήματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών, Διοίκησης & Τεχνολογίας που λειτουργούν στην Καβάλα ενσωματώνονται επίσης στο ΔΠΘ.

Το Τμήμα Οινολογίας στη Δράμα μετονομάζεται σε Τμήμα Αμπελουργίας & Οινολογίας κι ενσωματώνεται στο ΔΠΘ. Το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας αναμένεται να αναδιαρθρωθεί κι έπειτα να ενσωματωθεί στο ΔΠΘ.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου ενσωματώνεται στο ΔΠΘ κι αλλάζει έδρα, καθώς μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη, για να λειτουργεί με καλύτερα ακαδημαϊκά πρότυπα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο από το 2025. Από το 2024 ξεκινάει τη λειτουργία του στο Διδυμότειχο το Τμήμα Ψυχολογίας, επομένως η πόλη δεν θα μείνει χωρίς Τμήμα.

Το Τμήμα Εργοθεραπείας με έδρα τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κομοτηνής αναμένεται να λειτουργήσει από το 2025.