Νέες στρατιωτικές κατοικίες στο Διδυμότειχο με την δωρεά του ζεύγους Αγγελόπουλου (ηχητικό)

1340

ΣύνταξηΜαρία Μανάκα

Παρουσία του ζεύγους- δωρητών Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου παραδόθηκαν στο Διδυμότειχο 12 στρατιωτικές κατοικίες ΣΟΑ για τις ανάγκες των στελεχών του Στρατού.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, παραβρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ Άγγελος Χουδελούδης , ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου Χαράλαμπος Λαλούσης αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας

«Πάντα είχαμε στο μυαλό μας να στηρίξουμε την πατρίδα όποτε χρειασθεί», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος αν και διστακτικός στην αρχή για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, πείσθηκε από την επιχειρηματολογία του πρώην αρχηγού Χ. Λαλούση.

«Με στρατιωτική πειθαρχία και εκτέλεση βλέπω ότι ο σκοπός επετεύχθη» τόνισε ο κ Αγγελόπουλος ελπίζοντας, όπως είπε, να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα αυτό.

«Η ανιδιοτελής αυτή πράξη ανυψώνει το ηθικό των κατοίκων της περιοχής και των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΣ Άγγελος Χουδελούδης επισημαίνοντας ότι «αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας διότι αφενός συμβάλει στην μείωση των οικονομικών βαρών του στρατιωτικού προσωπικού αφετέρου δε στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας συνεισφέροντας στην προσπάθεια να γίνει το Διδυμότειχο πόλος έλξης τόσο των στρατιωτικών όσο και των πολιτών, προτρέποντας την στήριξη της περιοχής τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και τους κρατικούς φορείς αφού εδώ χτυπά η καρδιά των Ελλήνων.»

Η ανακατασκευή των στρατιωτικών κατοικιών ΚΝΙΘΑΚΗ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και παραδόθηκε προς χρήση, πριν από λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι τα κτίσματα φιλοξενούσαν στο παρελθόν την XVI M/K MΠ και αργότερα το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου.

Νέες στρατιωτικές κατοικίες στο Διδυμότειχο με την δωρεά του ζεύγους Αγγελόπουλου (ηχητικό)