ΚΥΣΕΑ: Συναγερμός σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα

1314

Στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, συνεδρίασε εκτάκτως, για περίπου δύο ώρες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι επιπτώσεις των τελευταίως γεγονότων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα δεδομένα, που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις διαφορετικές πτυχές της κρίσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και η «πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Ήδη, στην Ελλάδα έχουν επιστρέψει δεκάδες Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν δέχθηκε την επίθεση της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου.