Βαρόμετρο υψηλών προσδοκιών η υποψηφιότητα του Θανάση Γουρίδη- Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

3444

Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

Ξεκινώντας από τις ικανότητες που θα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, σε πρώτο πλάνο θα έλεγα η ποιότητα του ανθρώπου είναι το πρώτο χαρακτηριστικό.

Όταν όμως μιλάμε για τον Θανάση Γουρίδη, τον διδάκτορα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πολιτικό μηχανικό και αρχαιολόγο-ιστορικό τέχνης, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο πολύπλοκα.

Συμπληρώνεται η καταξίωση στο επάγγελμα του, η μόρφωση, η εμπειρία, το “βιογραφικό” του και η προσφορά του στο Διδυμότειχο.

Όλα αυτά ολοκληρωμένα και άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους θα δώσουν στην νέα δημοτική διοίκηση του δήμου Διδυμοτείχου μια πρωτόγνωρη ορμή.

Είναι η ‘’ξεχασμένη πρωτεύουσα’’ που πρέπει να ξαναγεννηθεί, για αυτό και πιστεύω ότι η υποψηφιότητα του είναι βαρόμετρο υψηλών προσδοκιών για το Διδυμότειχο.

Είναι η ώρα των δημοτών που θα πρέπει να επιλέξουν με αξιοκρατικά κριτήρια και να ανεβάσουν τον πολιτικό πήχη ψηλά.

Όπως συνηθίζω να λέω, ο Θανάσης Γουρίδης …’’ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ’’.

 

Το βιογραφικό του Θανάση Γουρίδη

Φίλες και φίλοι.
Είμαι ο Αθανάσιος Γουρίδης του Ιωάννη και της Μαρίας, διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πολιτικός μηχανικός και αρχαιολόγος-ιστορικός τέχνης. Γεννήθηκα το 1961 στα Βρυσικά Διδυμοτείχου, ενώ κατάγομαι από τη γειτονική Κυανή. Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Μουτιάκα και έχουμε δύο κόρες, την Ιωάννα και τη Δήμητρα.
Από το 1989, αρχή της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όσους φορείς εργάστηκα, τον Δήμο Διδυμοτείχου, τη Δημοσυνεταιριστική Έβρου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Διδυμοτείχου και, μέχρι σήμερα, τον Δήμο Σουφλίου, όπως και το Υπουργείο Πολιτισμού, θεωρώ ότι έχω προσφέρει σημαντικό έργο στους τομείς της προετοιμασίας και διαχείρισης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, του επιχειρησιακού σχεδιασμού και διεύθυνσης , των μελετών και της επίβλεψης έργων υποδομών και ανάπτυξης, με ιδιαιτέρως σημαντική τη συνεισφορά μου στην αρχαιολογική έρευνα, αλλά και την αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και πολλών παλαιών ναών, σε ολόκληρο τον Νομό Έβρου, αλλά και τη Νοτιοανατολική Βουλγαρία.
Η εθελοντική προσφορά μου στην πόλη και τον Δήμο Διδυμοτείχου επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα του πολιτισμού, με τη δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Λέσχης και του Δημοτικού Κινηματογράφου, του Κέντρου Διεθνών Συναντήσεων Νέων Καλλιτεχνών και με ποικίλες άλλες δράσεις, όπως εκατοντάδες ξεναγήσεων, διαλέξεις, παρουσιάσεις σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια και διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς Ελλάδας και Βουλγαρίας (Κατάρτιση, Σχολεία, Πανεπιστήμια).
Επίσης, η συγγραφική μου δράση, που αφορά στη Μηχανική και την ιστορία της, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις Διεθνείς Συνεργασίες και την Τοπική Ιστορική Τοπογραφία, στο μεγαλύτερό της βαθμό επικεντρώνεται στο Διδυμότειχο και την περιοχή του, με πέντε σχετικά βιβλία-μονογραφίες και μεγάλο αριθμό άρθρων, μελετών, οδηγών κ.λπ., σε έξι γλώσσες, που προβάλλουν και αυξάνουν τη γνώση για τον τόπο μας και τη σημασία του.
Έχοντας αυτό το ιστορικό, αποφάσισα να συμμετάσχω στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών με τον ενωτικό συνδυασμό «Επί το έργον», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Τοκαμάνη, με διάθεση προσφοράς, αποφασιστικότητα και γνώση, προκειμένου από την πλευρά μου να συνεισφέρω στην ανάκαμψη και ανάπτυξη του Δήμου μας.