Δημιουργικά εργαστήρια για μαθητές από το ΠΙΟΠ στο Σουφλί

583

 

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικά εργαστήρια, στο Αρχοντικό Μπρίκα και στον χώρο του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου «Νήμα Ζωής», στο Σουφλί.

Αναλυτικά:

  • Τετάρτη 11 Οκτωβρίου (ώρες 09:30 και 11:30) για σχολικές ομάδες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και (ώρα 18:00) για ειδική ομάδα κοινού

Στο εργαστήρι με τίτλο «Κούκλες που λένε ιστορίες», οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν, με αφορμή τα μοτίβα των κιμονό που εκτίθενται στην περιοδική έκθεση, εργόχειρα από της γυναίκες της περιοχής του Σουφλίου με παρόμοιες παραστάσεις. Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, θα δημιουργήσουν, με την τεχνική του κολάζ, τα δικά τους εργόχειρα σε σχήμα κιμονό, αλλά και κούκλες από παλιά υφάσματα, ακολουθώντας την ιαπωνική πρακτική, που αξιοποιούσε τα παλιά μεταξωτά κιμονό (oshie dolls).

  • Πέμπτη 12 Οκτωβρίου (ώρες 09:30 και 11:30) για σχολικές ομάδες Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου

Στο εργαστήρι «Χορός και λέξεις», οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιαπωνικό θεατρικό χορό Butoh, ο οποίος βασίζεται στις ρευστές κινήσεις του σώματος. Στη συνέχεια, θα αναζητήσουν κοινά στοιχεία του χορού με τον κύκλο ζωής του μεταξοσκώληκα και, αντλώντας έμπνευση από τον εντυπωσιακό κόσμο του μεταξιού, θα γράψουν τα δικά τους ποιήματα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» (10/6-13/11/2023), που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, αναδεικνύει πτυχές της ιστορίας της παραγωγής και της χρήσης του μεταξιού στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αναζητώντας κοινά στοιχεία μεταξύ του ιαπωνικού και του ελληνικού πολιτισμού.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης

Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00

Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr