Διδυμότειχο: Ο Σπύρος Διαγκάκης Υπ. Δημ. Σύμβουλος με το συνδυασμό του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου μιλάει στο inevros

1543

Ο Σπύρος Διαγκάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Διδυμοτείχου με το συνδυασμό “συνεχίΖΟΥΜΕ μαζί από την Αρχή” του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, μας εξηγεί γιατί πρέπει να συνεχίσουμε μαζί !

1.Πως οδηγηθήκατε στην απόφαση να συμμετάσχετε στις δημοτικές εκλογές;

Αρχικά να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχή φορά που θέτω υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Διδυμοτείχου , επομένως η απόφαση μου πηγάζει από ώριμη σκέψη και με πλήρη συνείδηση. Το μικρόβιο της πολιτικής το έχω από εφηβική ακόμη ηλικία και μέχρι και σήμερα η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι αδιάκοπη. H αγάπη για την πόλη που με μεγάλωσε και με γέννησε είναι η κινητήριος δύναμη που με ώθησε στο να πάρω αύτη την σημαντική απόφαση. Το μόνο που ενδεχομένως να μου λείπει , λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, είναι η ‘’εμπειρία’’ αλλά η εν λόγω ‘’εμπειρία’’ είναι κατά την ταπεινή μου άποψη συνώνυμη της αποτυχίας , του εμποτισμού και του αποκλεισμού των νέων από το πολιτικό γίγνεσθαι.

2.Γιατί είσαι υποψήφιος με τον κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου;

Είμαι της άποψης ότι ο/η εκάστοτε επικεφαλής πρέπει να διακατέχεται από συγκεκριμένες ηγετικές ικανότητες και από ορισμένα soft skills. Πιο συγκεκριμένα ο/η επικεφαλής οφείλει να είναι ένα άτομο προσιτό/φιλικό προς το πολίτη, να είναι ένας ενοποιητικός παράγοντας και κατ’επέκταση να είναι άτομο ευρείας αποδοχής. Ο κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου έδειξε αυτά τα τέσσερα χρόνια ότι μπορεί να ηγηθεί και να φέρει εις πέρας κάθε αποστολή με εφόδια το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα.

3.Ακούμε συνεχώς για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο και που χρειάζονται λύση. Ποιο θεωρείτε πως είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου;

Όταν ακούμε πρόβλημα και Δήμος Διδυμοτείχου σίγουρα το μυαλό όλων πηγαίνει αυτομάτως και δικαιολογημένα στο δίκτυο ύδρευσης. Σε αυτό το σημείο μου δίνεται η ευκαιρία να αναφέρω τις παρεμβάσεις που έκανε η νυν Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως ο εκάστοτε δημότης. Ο Δήμος Διδυμοτείχου κατάφερε να ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με περίπου 8 εκ. ευρώ .

Οι προτάσεις που μάλιστα τέθηκαν κατά προτεραιότητα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και την ΔΕΥΑΔ αφορούν :  1) την βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου , 2) την αναβάθμιση εξοπλισμού ΕΕΛ Διδυμοτείχου και 3) την εκπόνηση μελέτης με τίτλο ‘’ Μελέτη Αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης , αποχέτευσης και ομβρίων Δήμου Διδυμοτείχου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πολλά χρόνια αδειοδοτήθηκε ο Βιολογικός και η λειτουργία του , κάτι το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των πολιτών

4.Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Διδυμοτείχου;

O τομέας στον οποίο θα επικεντρωθώ προσωπικά, σε περίπτωση εκλογής μου, είναι ο πολιτισμός διότι είναι πλήρως συνυφασμένος με τον τομέα του τουρισμού. Η θητεία μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφιού Μουσείου Διδυμοτείχου και το πάθος μου με την λαογραφία/ιστορία με οδήγησαν στο να έχω το απαραίτητο γνωστικό επίπεδο σε θέματα πολιτισμού. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η πόλη του Διδυμοτείχου( και οι κοινότητες του φυσικά) αποτελεί ένα ατέρμονο ανοιχτό μουσείο καθώς διαθέτει πέντε μουσεία-μουσειακούς χώρους εντός πόλεως. Βασικός στόχος βέβαια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιήσει καταλλήλως την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά ( μουσεία, μνημεία , ναούς , τέμενος και αρχαιολογικούς χώρους) σε συνεργασία πάντα με τους ανώτερους αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου κ.α.

  1. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο

Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να μην προβώ σε καμία πρόβλεψη αναφορικά με την έκβαση της εκλογικής μάχης διότι οι εκλογές είναι σε λίγες μέρες από σήμερα όπου ο κυρίαρχος λαός του Δήμου Διδυμοτείχου καλείται να ασκήσει να εκλογικά του δικαιώματα κατά συνείδηση. Αυτό που θα ήθελα να πω, ως επίλογο της γραπτής μας συνέντευξης , είναι ότι θέλω ολόψυχα να ευχηθώ σε όλους τους συνυποψηφίους μου ανεξαρτήτως πολιτικού συνδυασμού , καλή επιτυχία και εύχομαι η 9η Οκτωβρίου να μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά διότι ο αγώνας και τα προβλήματα είναι κοινά για όλες/ους.

Σας ευχαριστώ θερμά!